×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Letní frittata

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Letní frittata

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule, tence pokrájené
1 stroužek česneku, nasekaný
2 lžičky kari koření BASIC
450 g brambor AQ, nastrouhaných, tekutina vymačkaná
6 vajec BASIC, našlehaných
sůl, pepř
100 g mraženého hrášku AQ
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej roz­palte ve větší pánvi, pak vsypte kolečka cibule a na středním plameni je asi 10 minut opékejte. Přidejte česnek a nechte jej 1–2 minuty rozvonět. Pak vmíchejte brambory a za občasného míchání je 5–8 minut opékejte. Měly by nejen změknout, ale zároveň i chytit naz­látlou barvu. Vejce vyklepněte do větší mísy, lehce je našlehejte, osolte, opepřete, vmíchejte hrášek a část petrželky a směsí zalijte obsah v pánvi. Opékejte 1 minutu, pak pánev dejte na 10 minut do trouby. Podávejte posypané zbytkem petrželky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Letní frittata

Hlavní chod Velmi snadné Česká Petržel kadeřavá Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

2 lžíce slunečnicového oleje
2 cibule, tence pokrájené
1 stroužek česneku, nasekaný
2 lžičky kari koření BASIC
450 g brambor AQ, nastrouhaných, tekutina vymačkaná
6 vajec BASIC, našlehaných
sůl, pepř
100 g mraženého hrášku AQ
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olej roz­palte ve větší pánvi, pak vsypte kolečka cibule a na středním plameni je asi 10 minut opékejte. Přidejte česnek a nechte jej 1–2 minuty rozvonět. Pak vmíchejte brambory a za občasného míchání je 5–8 minut opékejte. Měly by nejen změknout, ale zároveň i chytit naz­látlou barvu. Vejce vyklepněte do větší mísy, lehce je našlehejte, osolte, opepřete, vmíchejte hrášek a část petrželky a směsí zalijte obsah v pánvi. Opékejte 1 minutu, pak pánev dejte na 10 minut do trouby. Podávejte posypané zbytkem petrželky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty