Lesácké karbanátky
Ingredience
olej na smažení | |
5 | plátků slaniny, na kostičky |
1 | cibule, nakrájená nadrobno |
500 g | mletého masa – ⅔ hovězí, |
⅓ vepřové | |
1–2 | hrsti strouhanky |
100 ml | mléka |
1 | vejce |
3 | stroužky česneku, prolisované |
sůl, pepř, majoránka | |
Na omáčku | |
---|---|
100 g | másla |
1–2 | lžíce hladké mouky |
100 ml | hovězího vývaru |
100g | plechovka rajského protlaku |
sůl a pepř | |
1 | lžíce čerstvě nastrouhaného křenu |
100 ml | zakysané smetany |
Postup přípravy
Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY