×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lesácké karbanátky

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč...
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Lesácké karbanátky

Co budete potřebovat

olej na smažení
5 plátků slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí,
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lesácké karbanátky

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

olej na smažení
5 plátků slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí,
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Inspirujte se podobnými recepty