×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lesácké karbanátky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Lesácké karbanátky

Co budete potřebovat

olej na smažení
5 plátků slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí,
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lesácké karbanátky

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

olej na smažení
5 plátků slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí,
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty