Lesácké karbanátky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Lesácké karbanátky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio