×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lesácké karbanátky

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Lesácké karbanátky

Co budete potřebovat

olej na smažení
5 plátků slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí,
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lesácké karbanátky

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

olej na smažení
5 plátků slaniny, na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
500 g mletého masa – ⅔ hovězí,
⅓ vepřové
1–2 hrsti strouhanky
100 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku, prolisované
sůl, pepř, majoránka
Na omáčku
100 g másla
1–2 lžíce hladké mouky
100 ml hovězího vývaru
100g plechovka rajského protlaku
sůl a pepř
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
100 ml zakysané smetany

Jak na to?

Do velké pánve kápněte trochu oleje a opražte slaninu spolu s cibulí. Do mísy rozdrobte maso, přidejte slaninu s cibulí, strouhanku, mléko a vejce, česnek, ½ lžíce soli, pepř a hrst majoránky. Hmotu dobře propracujte a navlhčenou rukou tvarujte malé karbanátky. V pánvi, kde jste opékali slaninu, rozpalte dostatek oleje a postupně v něm opečte karbanátky z obou stran. Připravte si omáčku. Nechte rozpustit máslo v kastrolu a vmíchejte mouku – opečte dorůžova. Pak postupně přilévejte vývar a stále míchejte do husté kaše. Přidejte protlak, osolte, opepřete a vsypte křen. Nakonec vmíchejte smetanu a do omáčky dejte zvolna prohřát karbanátky, aby obojí vzájemně nasálo chuť. Jako příloha jsou výborné opékané brambory.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty