Lehký bramborový salát s dýňovými semínky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.
5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Lehký bramborový salát s dýňovými semínky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.
5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio