×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Další recepty a články

Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Rodinný salát
Rodinný salát
Rodinný salát
Rodinný salát
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce

Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Tip do kuchyně

 

Salát doporučujeme podávat zejména k pečené či smažené rybě, jako je například losos.

Co budete potřebovat

1 kg brambor
2–3 červené cibule
1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
3–4 lžíce oleje, nejlépe dýňového
2–3 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
1–2 lžíce cukru
250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce dýňových semínek, nasekaných
polníček na ozdobu

Jak na to?

1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.

2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.

3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.

4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.

5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Příloha Snadné Česká Saláty Něco lehkého Vaření Magazín 12/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Salát doporučujeme podávat zejména k pečené či smažené rybě, jako je například losos.

Co budete potřebovat

1 kg brambor
2–3 červené cibule
1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
3–4 lžíce oleje, nejlépe dýňového
2–3 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
1–2 lžíce cukru
250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce dýňových semínek, nasekaných
polníček na ozdobu

Jak na to?

1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.

2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.

3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.

4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.

5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Rodinný salát
Rodinný salát
Rodinný salát
Rodinný salát
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce

Inspirujte se podobnými recepty