Lehký bramborový salát s dýňovými semínky
Ingredience
1 kg | brambor |
2–3 | červené cibule |
1 | vrchovatá lžíce nakrájené pažitky |
3–4 | lžíce oleje, nejlépe dýňového |
2–3 | lžíce jablečného octa |
sůl, pepř | |
1–2 | lžíce cukru |
250 ml | zeleninového nebo kuřecího vývaru |
2 | lžíce dýňových semínek, nasekaných |
polníček na ozdobu |
Postup přípravy
1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.
5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY