×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Tip do kuchyně

 

Salát doporučujeme podávat zejména k pečené či smažené rybě, jako je například losos.

Co budete potřebovat

1 kg brambor
2–3 červené cibule
1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
3–4 lžíce oleje, nejlépe dýňového
2–3 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
1–2 lžíce cukru
250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce dýňových semínek, nasekaných
polníček na ozdobu

Jak na to?

1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.

2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.

3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.

4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.

5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lehký bramborový salát s dýňovými semínky

Příloha Snadné Česká Saláty Něco lehkého Vaření Pažitka Magazín 12/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Salát doporučujeme podávat zejména k pečené či smažené rybě, jako je například losos.

Co budete potřebovat

1 kg brambor
2–3 červené cibule
1 vrchovatá lžíce nakrájené pažitky
3–4 lžíce oleje, nejlépe dýňového
2–3 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
1–2 lžíce cukru
250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
2 lžíce dýňových semínek, nasekaných
polníček na ozdobu

Jak na to?

1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.

2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.

3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.

4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.

5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Inspirujte se podobnými recepty