
Lehký bramborový salát s dýňovými semínky
Postup přípravy
1) Brambory vařte ve slupce asi 20 až 25 minut podle velikosti. „Je lepši je nevařit úplně doměkka, ale nechat je následně v horké vodě odstát 10–15 minut,“ radí šéfkuchař Marek Raditsch.
2) Pak brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy, přisypte najemno nakrájenou cibuli a pažitku. „Použit můžete klasickou žlutou cibuli, ale červena má jemnější
chuť a zároveň salát vizuálně zvedne,“ říká šéfkuchař.
3) Poté si připravte dresink: v misce vymíchejte olej, ocet, sůl, pepř a cukr.
4) Dresinkem zalijte brambory s cibulí, opatrně promíchejte a na závěr přelijte teplým vývarem. Opět promíchejte a nechte v lednici odstát; nejlépe do druhého dne.
5) Před podáváním doplňte salát orestovanými dýňovými semínky a hrsti polničku.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod