×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Laskonky s lískooříškovým krémem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Laskonky s lískooříškovým krémem

Co budete potřebovat

3 bílky
210 g krupicového cukru
120 g strouhaného kokosu
KRÉM
100 g cukru krupice
50 g lískových oříšků
250 ml plnotučného mléka
3 žloutky
20 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
250 g změklého másla

Jak na to?

KRÉM: Nejprve si připravte griliáš. Na pánev nasypte cukr a  na mírném ohni ho nechte bez míchání zkaramelizovat, maximálně 5 minut. Jakmile karamel získá zlatohnědou barvu, přisypte k  němu oříšky a  promíchejte. Vše přelijte na plech vyložený pečicím papírem a  nechte zchladnout. Po vychladnutí griliáš nalámejte a  rozsekejte v kuchyňském robotu najemno.
Mléko nalijte do hrnce, přidejte žloutky, mouku i cukr a  metlou prošlehejte. Za stálého šlehání přiveďte na mírném ohni k varu a  vařte do zhoustnutí. Poté stáhněte z  ohně, povrch překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a  nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny, postupně do něj zašlehejte vychladlý krém a  nakonec i griliáš.

LASKONKY: V míse vyšlehejte bílky se 70 g cukru krupice do pěny. V  kastrolku za stálého míchání přiveďte k  varu zbývajících 140 g cukru a  50 ml vody. Jakmile se cukr zcela rozpustí, nechte směs již bez míchání vařit 10 minut, cukr by měl dosáhnout teploty 120°C. Poté ihned stáhněte z  ohně a  tenkým praménkem zašlehejte cukrový rozvar k  bílkům. Ve šlehání pokračujte až do zchladnutí sněhu na pokojovou teplotu. Ke směsi již s  pomocí stěrky vmíchejte strouhaný kokos.
Troubu předehřejte na teplotu 120°C. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte oválky. Pečte v  troubě 15 minut, potom teplotu stáhněte na 80°C a  laskonky už jen dosušte zhruba dalších 30 minut. Upečené laskonky nechte vychladnout a naplňte je připraveným krémem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Laskonky s lískooříškovým krémem

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Magazín 1/2017 Počet porcí: 20 laskonek
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

3 bílky
210 g krupicového cukru
120 g strouhaného kokosu
KRÉM
100 g cukru krupice
50 g lískových oříšků
250 ml plnotučného mléka
3 žloutky
20 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
250 g změklého másla

Jak na to?

KRÉM: Nejprve si připravte griliáš. Na pánev nasypte cukr a  na mírném ohni ho nechte bez míchání zkaramelizovat, maximálně 5 minut. Jakmile karamel získá zlatohnědou barvu, přisypte k  němu oříšky a  promíchejte. Vše přelijte na plech vyložený pečicím papírem a  nechte zchladnout. Po vychladnutí griliáš nalámejte a  rozsekejte v kuchyňském robotu najemno.
Mléko nalijte do hrnce, přidejte žloutky, mouku i cukr a  metlou prošlehejte. Za stálého šlehání přiveďte na mírném ohni k varu a  vařte do zhoustnutí. Poté stáhněte z  ohně, povrch překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a  nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny, postupně do něj zašlehejte vychladlý krém a  nakonec i griliáš.

LASKONKY: V míse vyšlehejte bílky se 70 g cukru krupice do pěny. V  kastrolku za stálého míchání přiveďte k  varu zbývajících 140 g cukru a  50 ml vody. Jakmile se cukr zcela rozpustí, nechte směs již bez míchání vařit 10 minut, cukr by měl dosáhnout teploty 120°C. Poté ihned stáhněte z  ohně a  tenkým praménkem zašlehejte cukrový rozvar k  bílkům. Ve šlehání pokračujte až do zchladnutí sněhu na pokojovou teplotu. Ke směsi již s  pomocí stěrky vmíchejte strouhaný kokos.
Troubu předehřejte na teplotu 120°C. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte oválky. Pečte v  troubě 15 minut, potom teplotu stáhněte na 80°C a  laskonky už jen dosušte zhruba dalších 30 minut. Upečené laskonky nechte vychladnout a naplňte je připraveným krémem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty