×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Laskonky s lískooříškovým krémem

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Laskonky s lískooříškovým krémem

Co budete potřebovat

3 bílky
210 g krupicového cukru
120 g strouhaného kokosu
KRÉM
100 g cukru krupice
50 g lískových oříšků
250 ml plnotučného mléka
3 žloutky
20 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
250 g změklého másla

Jak na to?

KRÉM: Nejprve si připravte griliáš. Na pánev nasypte cukr a  na mírném ohni ho nechte bez míchání zkaramelizovat, maximálně 5 minut. Jakmile karamel získá zlatohnědou barvu, přisypte k  němu oříšky a  promíchejte. Vše přelijte na plech vyložený pečicím papírem a  nechte zchladnout. Po vychladnutí griliáš nalámejte a  rozsekejte v kuchyňském robotu najemno.
Mléko nalijte do hrnce, přidejte žloutky, mouku i cukr a  metlou prošlehejte. Za stálého šlehání přiveďte na mírném ohni k varu a  vařte do zhoustnutí. Poté stáhněte z  ohně, povrch překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a  nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny, postupně do něj zašlehejte vychladlý krém a  nakonec i griliáš.

LASKONKY: V míse vyšlehejte bílky se 70 g cukru krupice do pěny. V  kastrolku za stálého míchání přiveďte k  varu zbývajících 140 g cukru a  50 ml vody. Jakmile se cukr zcela rozpustí, nechte směs již bez míchání vařit 10 minut, cukr by měl dosáhnout teploty 120°C. Poté ihned stáhněte z  ohně a  tenkým praménkem zašlehejte cukrový rozvar k  bílkům. Ve šlehání pokračujte až do zchladnutí sněhu na pokojovou teplotu. Ke směsi již s  pomocí stěrky vmíchejte strouhaný kokos.
Troubu předehřejte na teplotu 120°C. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte oválky. Pečte v  troubě 15 minut, potom teplotu stáhněte na 80°C a  laskonky už jen dosušte zhruba dalších 30 minut. Upečené laskonky nechte vychladnout a naplňte je připraveným krémem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Laskonky s lískooříškovým krémem

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Párty Vegetariánské Magazín 1/2017 Počet porcí: 20 laskonek
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

3 bílky
210 g krupicového cukru
120 g strouhaného kokosu
KRÉM
100 g cukru krupice
50 g lískových oříšků
250 ml plnotučného mléka
3 žloutky
20 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
250 g změklého másla

Jak na to?

KRÉM: Nejprve si připravte griliáš. Na pánev nasypte cukr a  na mírném ohni ho nechte bez míchání zkaramelizovat, maximálně 5 minut. Jakmile karamel získá zlatohnědou barvu, přisypte k  němu oříšky a  promíchejte. Vše přelijte na plech vyložený pečicím papírem a  nechte zchladnout. Po vychladnutí griliáš nalámejte a  rozsekejte v kuchyňském robotu najemno.
Mléko nalijte do hrnce, přidejte žloutky, mouku i cukr a  metlou prošlehejte. Za stálého šlehání přiveďte na mírném ohni k varu a  vařte do zhoustnutí. Poté stáhněte z  ohně, povrch překryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup, a  nechte vychladnout. Máslo utřete do pěny, postupně do něj zašlehejte vychladlý krém a  nakonec i griliáš.

LASKONKY: V míse vyšlehejte bílky se 70 g cukru krupice do pěny. V  kastrolku za stálého míchání přiveďte k  varu zbývajících 140 g cukru a  50 ml vody. Jakmile se cukr zcela rozpustí, nechte směs již bez míchání vařit 10 minut, cukr by měl dosáhnout teploty 120°C. Poté ihned stáhněte z  ohně a  tenkým praménkem zašlehejte cukrový rozvar k  bílkům. Ve šlehání pokračujte až do zchladnutí sněhu na pokojovou teplotu. Ke směsi již s  pomocí stěrky vmíchejte strouhaný kokos.
Troubu předehřejte na teplotu 120°C. Těsto přendejte do cukrářského sáčku s kulatou špičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte oválky. Pečte v  troubě 15 minut, potom teplotu stáhněte na 80°C a  laskonky už jen dosušte zhruba dalších 30 minut. Upečené laskonky nechte vychladnout a naplňte je připraveným krémem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty