Kynuté buchty s ostružinami

Náročné Dezert Počet porcí: 15 buchet Magazín 9/2021
Náročné Dezert Počet porcí: 15 buchet Magazín 9/2021

Ingredience

150 ml plnotučného mléka
5 g sušeného droždí
120 g másla
40 g cukru krupice
2 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
325 g hladké mouky
120 g ostružinových povidel
30 g moučkového cukru

Postup přípravy

1. Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

2. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.

3. Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.

4. Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.

5. Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.

6. Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.

7. Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.

8. Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky