Kynuté buchty s ostružinami
Ingredience
150 ml | plnotučného mléka |
5 g | sušeného droždí |
120 g | másla |
40 g | cukru krupice |
2 | vejce |
½ | lžičky vanilkového extraktu |
¼ | lžičky soli |
325 g | hladké mouky |
120 g | ostružinových povidel |
30 g | moučkového cukru |
Postup přípravy
1. Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
2. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.
3. Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.
4. Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.
5. Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.
6. Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.
7. Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.
8. Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY