Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kynuté buchty s ostružinami

Kynuté buchty s ostružinami

Náročné Dezert Počet porcí: 15 buchet Magazín 9/2021
Náročné Dezert Počet porcí: 15 buchet Magazín 9/2021

Ingredience

150 ml plnotučného mléka
5 g sušeného droždí
120 g másla
40 g cukru krupice
2 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
325 g hladké mouky
120 g ostružinových povidel
30 g moučkového cukru

Postup přípravy

1. Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

2. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.

3. Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.

4. Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.

5. Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.

6. Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.

7. Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.

8. Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png