Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kynuté buchty s ostružinami

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Kynuté buchty s ostružinami

Co budete potřebovat

150 ml plnotučného mléka
5 g sušeného droždí
120 g másla
40 g cukru krupice
2 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
325 g hladké mouky
120 g ostružinových povidel
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

2. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.

3. Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.

4. Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.

5. Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.

6. Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.

7. Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.

8. Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kynuté buchty s ostružinami

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 9/2021 Počet porcí: 15 buchet
(0)

Co budete potřebovat

150 ml plnotučného mléka
5 g sušeného droždí
120 g másla
40 g cukru krupice
2 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
¼ lžičky soli
325 g hladké mouky
120 g ostružinových povidel
30 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Mléko vlijte do vyšší odměrky a zahřejte v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 30 °C. Přidejte sušené droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

2. V rendlíku rozpusťte 80 g másla a dejte stranou vychladnout. V misce smíchejte cukr, vejce, vanilku, sůl a přilijte rozpuštěné máslo a kvásek. Vše dobře promíchejte.

3. Mokrou směs přelijte do kuchyňského robotu nebo větší mísy. Přisypte 200 g mouky a hněťte, až vám vznikne těsto bez hrudek. Pak vsypte zbytek mouky a hněťte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn mísy.

4. Těsto v míse nechte kynout na teplém místě 1 ½ hodiny překryté utěrkou.

5. Po vykynutí přendejte těsto na vál a rozdělte ho na 15 stejných kousků. Všechny kousky vyválejte na kuličky a prsty rozprostřete na placičku. Prostředek by měl být mírně silnější kvůli balení náplně.

6. Do středu každé placičky dejte 1 menší lžíci povidel. Kraje těsta spojte na měšec. Spojem přendejte na lehce pomoučenou plochu, než zpracujete všech 15 kusů. Zbytek másla rozpusťte v rendlíku. Pekáč o rozměru 26 × 20 cm jím lehce vytřete. Dovnitř vložte buchty tak, aby každá měla kolem sebe místo a mohly dokynout. Každou potřete rozpuštěným máslem kolem dokola i na povrchu.

7. Buchty přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout. Pak je vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25 minut.

8. Po upečení nechte buchty ještě 10 minut v pekáči. Pak je vyklopte a posypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty