Kvetoucí focaccia umění na talíři
Ingredience
21 g | droždí |
300 ml | vody |
500 g | hladké mouky |
15 g | soli |
4 | lžíce olivového oleje |
10 | cherry rajčátek |
8 | snítek čerstvého rozmarýnu |
8 | snítek čerstvé hladkolisté petrželky |
8 | snítek čerstvého tymiánu |
1 | lžíce nemletého máku |
1 | hrst dýňových semínek |
1 | hrst slunečnicových semínek hrubozrnná sůl |
Postup přípravy
1. V misce smíchejte rozdrobené droždí s vlažnou vodou. Do mísy prosejte mouku, přisypte k ní sůl a přidejte olivový olej. Ke směsi vlijte i připravené droždí. Vypracujte na hladké těsto. Mísu vymažte kapkou olivového oleje, těsto do ní přendejte a pod utěrkou nechte hodinu vykynout
2. Po vykynutí těsto v míse promačkejte a vyžeňte přebytečný vzduch. Těsto vyjměte z mísy a přendejte na plech opatřený pečicím papírem, lehce pomazaným olivovým olejem. Rukou těsto roztáhněte na formát cca 20 × 30 cm. Focacciu nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím si připravte suroviny na zdobení.
3. Rajčata dobře omyjte a rozkrojte na půlky.
4. Vykynutou placku prstem propíchejte po celé ploše a focacciu potřete zbylým olivovým olejem. Pomocí bylinek a rajčátek vytvořte květy. Na spodní část rozsypte semínka ve vrstvách jako půdu země. Nakonec posypte hrubozrnnou solí.
5. Focacciu vložte do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut do zezlátnutí.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY