Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kvetoucí focaccia umění na talíři

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Kvetoucí focaccia umění na talíři

Co budete potřebovat

21 g droždí
300 ml vody
500 g hladké mouky
15 g soli
4 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek
8 snítek čerstvého rozmarýnu
8 snítek čerstvé hladkolisté petrželky
8 snítek čerstvého tymiánu
1 lžíce nemletého máku
1 hrst dýňových semínek
1 hrst slunečnicových semínek hrubozrnná sůl

Jak na to?

1. V misce smíchejte rozdrobené droždí s vlažnou vodou. Do mísy prosejte mouku, přisypte k ní sůl a přidejte olivový olej. Ke směsi vlijte i připravené droždí. Vypracujte na hladké těsto. Mísu vymažte kapkou olivového oleje, těsto do ní přendejte a pod utěrkou nechte hodinu vykynout

2. Po vykynutí těsto v míse promačkejte a vyžeňte přebytečný vzduch. Těsto vyjměte z mísy a přendejte na plech opatřený pečicím papírem, lehce pomazaným olivovým olejem. Rukou těsto roztáhněte na formát cca 20 × 30 cm. Focacciu nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím si připravte suroviny na zdobení.

3. Rajčata dobře omyjte a rozkrojte na půlky.

4. Vykynutou placku prstem propíchejte po celé ploše a focacciu potřete zbylým olivovým olejem. Pomocí bylinek a rajčátek vytvořte květy. Na spodní část rozsypte semínka ve vrstvách jako půdu země. Nakonec posypte hrubozrnnou solí.

5. Focacciu vložte do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut do zezlátnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kvetoucí focaccia umění na talíři

Svačina Snadné Chuťovky Pro děti Vegetariánské Bez laktózy Videorecept Magazín 6/2021
(0)

Co budete potřebovat

21 g droždí
300 ml vody
500 g hladké mouky
15 g soli
4 lžíce olivového oleje
10 cherry rajčátek
8 snítek čerstvého rozmarýnu
8 snítek čerstvé hladkolisté petrželky
8 snítek čerstvého tymiánu
1 lžíce nemletého máku
1 hrst dýňových semínek
1 hrst slunečnicových semínek hrubozrnná sůl

Jak na to?

1. V misce smíchejte rozdrobené droždí s vlažnou vodou. Do mísy prosejte mouku, přisypte k ní sůl a přidejte olivový olej. Ke směsi vlijte i připravené droždí. Vypracujte na hladké těsto. Mísu vymažte kapkou olivového oleje, těsto do ní přendejte a pod utěrkou nechte hodinu vykynout

2. Po vykynutí těsto v míse promačkejte a vyžeňte přebytečný vzduch. Těsto vyjměte z mísy a přendejte na plech opatřený pečicím papírem, lehce pomazaným olivovým olejem. Rukou těsto roztáhněte na formát cca 20 × 30 cm. Focacciu nechte ještě 20 minut kynout. Mezitím si připravte suroviny na zdobení.

3. Rajčata dobře omyjte a rozkrojte na půlky.

4. Vykynutou placku prstem propíchejte po celé ploše a focacciu potřete zbylým olivovým olejem. Pomocí bylinek a rajčátek vytvořte květy. Na spodní část rozsypte semínka ve vrstvách jako půdu země. Nakonec posypte hrubozrnnou solí.

5. Focacciu vložte do trouby předem vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut do zezlátnutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty