ReceptyPizza "co dům dal"
Albert logoAlbert logo
  • Pizza "co dům dal"

Pizza "co dům dal"

Pizza "co dům dal"
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Bez laktózy
Neplýtvání
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Droždí čerstvé 7 g
  • Voda 240 ml
  • Mouka hladká 375 g
  • Sůl
  • Olej olivový 3 plž
  • Rajče 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajský protlak 1 plž
  • Cukr krupicový
  • Mouka polohrubá 2 plž
  • Droždí čerstvé 7 g
  • Voda 240 ml
  • Mouka hladká 375 g
  • Sůl
  • Olej olivový 3 plž
  • Rajče 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Rajský protlak 1 plž
  • Cukr krupicový
  • Mouka polohrubá 2 plž

Příprava

  1. 1
    Do malé misky rozdrobte 7 g čerstvého droždí, zalijte ho 240 ml vlažné vody a míchejte, dokud se droždí zcela nerozpustí. Ve velké míse smíchejte 375 g prosáté hladké mouky se 7 g soli. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte rozpuštěné droždí a přidejte lžíci olivového oleje. Vypracujte hladké, vláčné těsto, které se nelepí. Těsto přendejte do větší mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vykynout při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí objem, přibližně 40–60 minut.
  2. 2
    Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Vroucí vodou spařte 600 g přezrálých rajčat, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 2 oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku a krátce orestujte. Přidejte rajčata a lžíci rajčatového protlaku. Vařte na středním plameni do zhoustnutí, občas promíchejte. Nakonec dochuťte solí a cukrem. Pokud dáváte přednost jemnější konzistenci, omáčku ještě rozmixujte ponorným mixérem. Nechte vychladnout.
  3. 3
    Vykynuté těsto vyklopte na vál lehce poprášený polohrubou moukou a rozválejte ho na obdélník o velikosti přibližně 25 × 40 cm. Okraje nechte mírně silnější. Přeneste na plech s pečicím papírem, potřete připravenou rajčatovou omáčkou a doplňte tím, co vám zbylo ve spíži a v lednici, podle našich tipů.
  4. 4
    Pečte v troubě na 200 °C po dobu 18 minut, dokud okraje nezezlátnou. Hotovu pizzu ozdobte bylinkami. Šetřete přírodu, buďte záchranáři jídla.
  1. 1
    Do malé misky rozdrobte 7 g čerstvého droždí, zalijte ho 240 ml vlažné vody a míchejte, dokud se droždí zcela nerozpustí. Ve velké míse smíchejte 375 g prosáté hladké mouky se 7 g soli. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte rozpuštěné droždí a přidejte lžíci olivového oleje. Vypracujte hladké, vláčné těsto, které se nelepí. Těsto přendejte do větší mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vykynout při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí objem, přibližně 40–60 minut.
  2. 2
    Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Vroucí vodou spařte 600 g přezrálých rajčat, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 2 oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku a krátce orestujte. Přidejte rajčata a lžíci rajčatového protlaku. Vařte na středním plameni do zhoustnutí, občas promíchejte. Nakonec dochuťte solí a cukrem. Pokud dáváte přednost jemnější konzistenci, omáčku ještě rozmixujte ponorným mixérem. Nechte vychladnout.
  3. 3
    Vykynuté těsto vyklopte na vál lehce poprášený polohrubou moukou a rozválejte ho na obdélník o velikosti přibližně 25 × 40 cm. Okraje nechte mírně silnější. Přeneste na plech s pečicím papírem, potřete připravenou rajčatovou omáčkou a doplňte tím, co vám zbylo ve spíži a v lednici, podle našich tipů.
  4. 4
    Pečte v troubě na 200 °C po dobu 18 minut, dokud okraje nezezlátnou. Hotovu pizzu ozdobte bylinkami. Šetřete přírodu, buďte záchranáři jídla.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • A co na pizzu?
    Vše, co zbylo. Stonky brokolice nebo květáku nakrájené na tenké plátky a lehce předvařené. Listy z ředkviček, řepy nebo nať z mrkve. Zbylé plátky žampionů. Tvrdý sýr nastrouhaný do kůrky (např. parmazán) nebo zbytek mozzarelly (lze zvolit i alternativu bez laktózy). Po upečení přidejte zvadlé špenátové listy, rukola nebo polníček. Nebo přidejte bylinky, které už nejsou nejčerstvější.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 3 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.