
Pizza "co dům dal"

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Bez laktózy
Neplýtvání
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Droždí čerstvé 7 g
- Voda 240 ml
- Mouka hladká 375 g
- Sůl
- Olej olivový 3 plž
- Rajče 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Rajský protlak 1 plž
- Cukr krupicový
- Mouka polohrubá 2 plž
- Droždí čerstvé 7 g
- Voda 240 ml
- Mouka hladká 375 g
- Sůl
- Olej olivový 3 plž
- Rajče 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Rajský protlak 1 plž
- Cukr krupicový
- Mouka polohrubá 2 plž
Příprava
- 1Do malé misky rozdrobte 7 g čerstvého droždí, zalijte ho 240 ml vlažné vody a míchejte, dokud se droždí zcela nerozpustí. Ve velké míse smíchejte 375 g prosáté hladké mouky se 7 g soli. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte rozpuštěné droždí a přidejte lžíci olivového oleje. Vypracujte hladké, vláčné těsto, které se nelepí. Těsto přendejte do větší mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vykynout při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí objem, přibližně 40–60 minut.
- 2Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Vroucí vodou spařte 600 g přezrálých rajčat, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 2 oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku a krátce orestujte. Přidejte rajčata a lžíci rajčatového protlaku. Vařte na středním plameni do zhoustnutí, občas promíchejte. Nakonec dochuťte solí a cukrem. Pokud dáváte přednost jemnější konzistenci, omáčku ještě rozmixujte ponorným mixérem. Nechte vychladnout.
- 3Vykynuté těsto vyklopte na vál lehce poprášený polohrubou moukou a rozválejte ho na obdélník o velikosti přibližně 25 × 40 cm. Okraje nechte mírně silnější. Přeneste na plech s pečicím papírem, potřete připravenou rajčatovou omáčkou a doplňte tím, co vám zbylo ve spíži a v lednici, podle našich tipů.
- 4Pečte v troubě na 200 °C po dobu 18 minut, dokud okraje nezezlátnou. Hotovu pizzu ozdobte bylinkami. Šetřete přírodu, buďte záchranáři jídla.
- 1Do malé misky rozdrobte 7 g čerstvého droždí, zalijte ho 240 ml vlažné vody a míchejte, dokud se droždí zcela nerozpustí. Ve velké míse smíchejte 375 g prosáté hladké mouky se 7 g soli. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte rozpuštěné droždí a přidejte lžíci olivového oleje. Vypracujte hladké, vláčné těsto, které se nelepí. Těsto přendejte do větší mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vykynout při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí objem, přibližně 40–60 minut.
- 2Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Vroucí vodou spařte 600 g přezrálých rajčat, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 2 oloupané a nadrobno nakrájené stroužky česneku a krátce orestujte. Přidejte rajčata a lžíci rajčatového protlaku. Vařte na středním plameni do zhoustnutí, občas promíchejte. Nakonec dochuťte solí a cukrem. Pokud dáváte přednost jemnější konzistenci, omáčku ještě rozmixujte ponorným mixérem. Nechte vychladnout.
- 3Vykynuté těsto vyklopte na vál lehce poprášený polohrubou moukou a rozválejte ho na obdélník o velikosti přibližně 25 × 40 cm. Okraje nechte mírně silnější. Přeneste na plech s pečicím papírem, potřete připravenou rajčatovou omáčkou a doplňte tím, co vám zbylo ve spíži a v lednici, podle našich tipů.
- 4Pečte v troubě na 200 °C po dobu 18 minut, dokud okraje nezezlátnou. Hotovu pizzu ozdobte bylinkami. Šetřete přírodu, buďte záchranáři jídla.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
A co na pizzu? Vše, co zbylo. Stonky brokolice nebo květáku nakrájené na tenké plátky a lehce předvařené. Listy z ředkviček, řepy nebo nať z mrkve. Zbylé plátky žampionů. Tvrdý sýr nastrouhaný do kůrky (např. parmazán) nebo zbytek mozzarelly (lze zvolit i alternativu bez laktózy). Po upečení přidejte zvadlé špenátové listy, rukola nebo polníček. Nebo přidejte bylinky, které už nejsou nejčerstvější.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.