×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květákovo-hrachová polévka s kuřecím masem a kořeněnými semínky

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Květákovo-hrachová polévka s kuřecím masem a kořeněnými semínky

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
500 g květáku, nakrájeného na menší kousky
200 g předvařeného půleného žlutého hrachu
75 g nesolených ořechů kešú
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1,5 litru vody nebo kuřecího vývaru
200 g kuřecích prsních řízků,
rozkrojených na 2 filety
Na kořeněná semínka
60 ml extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, na tenké plátky
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička sezamových semínek
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého kmínu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte koriandr a kmín, míchejte a nechte koření chvilku rozvonět. Přihoďte cibuli a česnek a opékejte ještě 4–6 minut. Pak do hrnce dejte květák, hrách, kešú ořechy a zalijte vodou nebo vývarem. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, snižte teplotu, zakryjte poklicí a vařte zhruba 30 minut, dokud hrách nezměkne. Přidejte kuřecí prsa a vařte je 12–15 minut doměkka. Polévku odstavte z plotny a vyjměte kuřecí maso. Natrhejte je vidličkou na menší kousky. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přiklopte poklicí a udržujte teplou.

Připravte si kořeněná semínka. V pánvičce rozehřejte na vyšším plameni olej, přidejte česnek a všechna semínka. Opékejte zhruba 1 minutu dozlatova. Úplně nakonec přidejte koření a promíchejte, aby se semínka obalila. Polévku nalijte do misek, přidejte kuřecí maso a posypte kořeněnými semínky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákovo-hrachová polévka s kuřecím masem a kořeněnými semínky

Polévka Náročné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mletého kmínu
1 bílá cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
500 g květáku, nakrájeného na menší kousky
200 g předvařeného půleného žlutého hrachu
75 g nesolených ořechů kešú
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1,5 litru vody nebo kuřecího vývaru
200 g kuřecích prsních řízků,
rozkrojených na 2 filety
Na kořeněná semínka
60 ml extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, na tenké plátky
2 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžička sezamových semínek
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého kmínu

Jak na to?

V hrnci rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte koriandr a kmín, míchejte a nechte koření chvilku rozvonět. Přihoďte cibuli a česnek a opékejte ještě 4–6 minut. Pak do hrnce dejte květák, hrách, kešú ořechy a zalijte vodou nebo vývarem. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, snižte teplotu, zakryjte poklicí a vařte zhruba 30 minut, dokud hrách nezměkne. Přidejte kuřecí prsa a vařte je 12–15 minut doměkka. Polévku odstavte z plotny a vyjměte kuřecí maso. Natrhejte je vidličkou na menší kousky. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, přiklopte poklicí a udržujte teplou.

Připravte si kořeněná semínka. V pánvičce rozehřejte na vyšším plameni olej, přidejte česnek a všechna semínka. Opékejte zhruba 1 minutu dozlatova. Úplně nakonec přidejte koření a promíchejte, aby se semínka obalila. Polévku nalijte do misek, přidejte kuřecí maso a posypte kořeněnými semínky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty