1
V míse smíchejte 400 g květáku najemno, 50 g najemno nastrouhaného cheddaru a 50 g najemno nastrouhané goudy. Očistěte ⅓ pórku, nakrájejte na malé kostičky a přidejte do směsi. Přidejte 2 vejce, ½ lžičky soli, lžíci olivového oleje, 150 g hladké mouky, 100 ml mléka, opepřete a přidejte špetku chilli koření. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo lepivé těsto.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Pomocí lžíce tvořte malé placičky a opékejte je dozlatova z obou stran, přibližně 3–4 minuty na každé straně.
3
V misce smíchejte 250 g řeckého jogurtu, lžíci olivového oleje a 2 lžičky medu. Dobře promíchejte, aby vznikl hladký dip.
4
Květákové placičky podávejte ještě teplé spolu s připraveným jogurtovým dipem, ozdobené hrstí omyté hladkolisté petrželky. Rychlá večeře, která nikdy nezklame.
1
V míse smíchejte 400 g květáku najemno, 50 g najemno nastrouhaného cheddaru a 50 g najemno nastrouhané goudy. Očistěte ⅓ pórku, nakrájejte na malé kostičky a přidejte do směsi. Přidejte 2 vejce, ½ lžičky soli, lžíci olivového oleje, 150 g hladké mouky, 100 ml mléka, opepřete a přidejte špetku chilli koření. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo lepivé těsto.
2
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Pomocí lžíce tvořte malé placičky a opékejte je dozlatova z obou stran, přibližně 3–4 minuty na každé straně.
3
V misce smíchejte 250 g řeckého jogurtu, lžíci olivového oleje a 2 lžičky medu. Dobře promíchejte, aby vznikl hladký dip.
4
Květákové placičky podávejte ještě teplé spolu s připraveným jogurtovým dipem, ozdobené hrstí omyté hladkolisté petrželky. Rychlá večeře, která nikdy nezklame.