Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Květákové kari placičky

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Květákové kari placičky

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozdělená na růžičky
2 lžíce oleje BASIC + na květák
sůl
2 hrsti strouhanky
2 lžíce hladké mouky BASIC
2 velká vejce
2 lžíce řeckého jogurtu
1 stroužek česneku, prolisovaný
lžičky kari koření BASIC
1 lžička kmínu + ½ lžičky skořice BASIC
hrst čerstvého koriandru, nasekaného
olej na smažení
Na omáčku
1 šalotka, nasekaná najemno
125 ml řeckého jogurtu + 1 lžíce navíc
2 lžičky citronové šťávy a sůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200°C. Růžičky květáku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte je olejem, osolte a vložte na 20 minut do trouby. Mezitím připravte omáčku. V pánvičce na troše oleje opečte šalotku doměkka. Přendejte ji do misky a promíchejte s jogurtem, citronovou šťávou a solí. Odložte do lednice. Květák rozmixujte a v misce ho smíchejte se strouhankou, moukou, vejci, jogurtem, česnekem, kořením a koriandrem. Osolte a promíchejte. Ze směsi potom tvarujte placičky. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje, placičky na něm postupně smažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku. Podávejte s omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květákové kari placičky

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 3 (40)

Co budete potřebovat

1 hlávka květáku, rozdělená na růžičky
2 lžíce oleje BASIC + na květák
sůl
2 hrsti strouhanky
2 lžíce hladké mouky BASIC
2 velká vejce
2 lžíce řeckého jogurtu
1 stroužek česneku, prolisovaný
lžičky kari koření BASIC
1 lžička kmínu + ½ lžičky skořice BASIC
hrst čerstvého koriandru, nasekaného
olej na smažení
Na omáčku
1 šalotka, nasekaná najemno
125 ml řeckého jogurtu + 1 lžíce navíc
2 lžičky citronové šťávy a sůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200°C. Růžičky květáku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte je olejem, osolte a vložte na 20 minut do trouby. Mezitím připravte omáčku. V pánvičce na troše oleje opečte šalotku doměkka. Přendejte ji do misky a promíchejte s jogurtem, citronovou šťávou a solí. Odložte do lednice. Květák rozmixujte a v misce ho smíchejte se strouhankou, moukou, vejci, jogurtem, česnekem, kořením a koriandrem. Osolte a promíchejte. Ze směsi potom tvarujte placičky. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje, placičky na něm postupně smažte z obou stran dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku. Podávejte s omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty