×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku AQ
1,5 lžíce rozmarýnových lístků AQ
1 květák
500 ml mléka
500–600 ml kuřecího vývaru
200 g asi den starého chleba
80 ml smetany AQ
sůl
pepř
100 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Květák , Rozmarýn Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (17)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku AQ
1,5 lžíce rozmarýnových lístků AQ
1 květák
500 ml mléka
500–600 ml kuřecího vývaru
200 g asi den starého chleba
80 ml smetany AQ
sůl
pepř
100 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019