×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku AQ
1,5 lžíce rozmarýnových lístků AQ
1 květák
500 ml mléka
500–600 ml kuřecího vývaru
200 g asi den starého chleba
80 ml smetany AQ
sůl
pepř
100 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květáková polévka s rozmarýnovými krutony

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Květák Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku AQ
1,5 lžíce rozmarýnových lístků AQ
1 květák
500 ml mléka
500–600 ml kuřecího vývaru
200 g asi den starého chleba
80 ml smetany AQ
sůl
pepř
100 g sýru s modrou plísní

Jak na to?

Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat