Další recepty a články


Květáková polévka s rozmarýnovými krutony
Co budete potřebovat
Jak na to?
Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Květáková polévka s rozmarýnovými krutony
Co budete potřebovat
Jak na to?
Polovinu oleje rozpalte v hrnci, vmíchejte cibuli a 5 minut ji opékejte. Přidejte česnek a polovinu rozmarýnu a nechte 1 minutu opékat. Poté vmíchejte květák, krátce opečte a vlijte mléko a vývar. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
Mezitím smíchejte chléb, zbylý olej i rozmarýn, směs rozprostřete na plech a při 200 °C pečte 10 minut.
Polévku rozmixujte dohladka. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečeným chlebem, rozdrobeným sýrem, zastříknuté olejem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio