×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Květák zapečený sýrem

Další recepty a články

Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Květák zapečený sýrem

Co budete potřebovat

1 květák, rozebraný na růžičky
olivový olej na zakápnutí
30 g másla ES
30 g hladké mouky ES
1 lžička dijonské hořčice
150 ml mléka ES
150 ml smetany ke šlehání AQ
60 g sýru s modrou plísní
svazek pažitky + na ozdobu
špetka pepře
velká hrst strouhanky
30 g ementálu nebo sýru Krolewski, nastrouhaného

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Květák rozprostřete na menší plech, pokapejte olejem, zakryjte alobalem a dejte na půl hodiny péct.
2. Mezitím udělejte omáčku. Máslo rozehřejte v rendlíku, vsypte mouku a za stálého míchání opékejte do světlé jíšky. Vmíchejte hořčici a sejměte z ohně. Mléko a smetanu slijte a směsí opatrně přelijte jíšku. Metličkou rozmíchejte, vraťte na sporák a minutu až dvě vařte, aby omáčka zhoustla. Opět ji sejmete z ohně a rozdrobte do ní sýr s modrou plísní a vmíchejte nasekanou pažitku.
3. Květák přendejte do zapékací mísy, přelijte omáčkou, opepřete a posypte sýrem smíchaným se strouhankou. Dejte na asi dvacet minut péct při 190 °C. Podávejte posypané pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květák zapečený sýrem

Snadné Česká Vegetariánské Zapékání Květák Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (123)

Co budete potřebovat

1 květák, rozebraný na růžičky
olivový olej na zakápnutí
30 g másla ES
30 g hladké mouky ES
1 lžička dijonské hořčice
150 ml mléka ES
150 ml smetany ke šlehání AQ
60 g sýru s modrou plísní
svazek pažitky + na ozdobu
špetka pepře
velká hrst strouhanky
30 g ementálu nebo sýru Krolewski, nastrouhaného

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Květák rozprostřete na menší plech, pokapejte olejem, zakryjte alobalem a dejte na půl hodiny péct.
2. Mezitím udělejte omáčku. Máslo rozehřejte v rendlíku, vsypte mouku a za stálého míchání opékejte do světlé jíšky. Vmíchejte hořčici a sejměte z ohně. Mléko a smetanu slijte a směsí opatrně přelijte jíšku. Metličkou rozmíchejte, vraťte na sporák a minutu až dvě vařte, aby omáčka zhoustla. Opět ji sejmete z ohně a rozdrobte do ní sýr s modrou plísní a vmíchejte nasekanou pažitku.
3. Květák přendejte do zapékací mísy, přelijte omáčkou, opepřete a posypte sýrem smíchaným se strouhankou. Dejte na asi dvacet minut péct při 190 °C. Podávejte posypané pažitkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře
Květák v tempuře

Inspirujte se podobnými recepty