
Jarní vajíčková pomazánka s ančovičkami
Všem známá vajíčková pomazánka tentokrát netradičně. Ančovičky přidají pomazánce pikantní chuť, kterou všechny překvapíte.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Svačina
Ingredience
Složení 6 porcí
- Vejce 8 ks
- Majonéza 150 g
- Žervé 50 g
- Hořčice dijonská 1 člž
- Ančovičky filety 4 ks
- Petrželka čerstvá 2 snít.
- Cibulka jarní 3 ks
- Sůl 1 člž
- Pepř
- Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
- Chléb mistrovský 6 ks
- Pepř celý 1 člž
- Ředkvičky 1 svaz.
- Vejce 8 ks
- Majonéza 150 g
- Žervé 50 g
- Hořčice dijonská 1 člž
- Ančovičky filety 4 ks
- Petrželka čerstvá 2 snít.
- Cibulka jarní 3 ks
- Sůl 1 člž
- Pepř
- Pažitka čerstvá 1/4 svaz.
- Chléb mistrovský 6 ks
- Pepř celý 1 člž
- Ředkvičky 1 svaz.
Příprava
- 1Ve větším rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní všech 8 vajec a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
- 2Rozkrojte uvařená vejce a opatrně lžící vyloupněte žloutky. Ty následně rozetřete v misce se 150 g majonézy, 50 g žervé a 1 lžičkou francouzské hořčice do hladké konzistence.
- 3Ostrým nožem rozetřete 4 filety ančoviček na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájené a omyté jarní cibulky, nadrobno nakrájené bílky a nasekané 2 snítky petržele.
- 4Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- 5Všechny krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou. Ať vám chutná jaro na talíři!
- 1Ve větším rendlíku přiveďte vodu k varu, vložte do ní všech 8 vajec a vařte 10 minut. Poté je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou, nechte vychladnout a oloupejte.
- 2Rozkrojte uvařená vejce a opatrně lžící vyloupněte žloutky. Ty následně rozetřete v misce se 150 g majonézy, 50 g žervé a 1 lžičkou francouzské hořčice do hladké konzistence.
- 3Ostrým nožem rozetřete 4 filety ančoviček na pastu, přidejte je do misky k utřeným žloutkům, přisypte na kolečka nakrájené a omyté jarní cibulky, nadrobno nakrájené bílky a nasekané 2 snítky petržele.
- 4Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- 5Všechny krajíce chleba opečte nasucho v pánvi. Potřete je pomazánkou, ozdobte ředkvičkami nakrájenými na plátky, barevným pepřem a nasekanou pažitkou. Ať vám chutná jaro na talíři!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat vajíčkovou pomazánku zdravější Chcete-li zdravější verzi, pak majonézu nahraďte jogurtem, zakysanou smetanou nebo třeba lučinou. Snížíte tím množství přijatých kalorií. Lehkou variantu vajíčkové pomazánky si můžete připravit podle našeho videoreceptu lehká vajíčková pomazánka.Co byste o vejcích měli vědět Vejce jsou bohatým zdrojem vitaminu D, který zajišťuje vstřebávání vápníku. Dále jsou tomuto vitaminu připisovány pozitivní účinky na imunitní systém.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.