×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Květák v tempuře

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...

Květák v tempuře

Co budete potřebovat

150 g kukuřičné mouky
75 g hladké mouky + na poprášení
2 lžičky kypřicího prášku
slunečnicový olej na smažení
1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky
sójová omáčka
1 červená chilli paprička
Na wasabi majonézu:
300 g majonézy
1–2 lžičky wasabi
limetková šťáva podle chuti

Jak na to?

1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květák v tempuře

Snadné Česká Vegetariánské Květák Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

150 g kukuřičné mouky
75 g hladké mouky + na poprášení
2 lžičky kypřicího prášku
slunečnicový olej na smažení
1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky
sójová omáčka
1 červená chilli paprička
Na wasabi majonézu:
300 g majonézy
1–2 lžičky wasabi
limetková šťáva podle chuti

Jak na to?

1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Květáková polévka s...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...
Květáková polévka s liškami a...

Inspirujte se podobnými recepty