Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g kukuřičné mouky
75 g hladké mouky + na poprášení
2 lžičky kypřicího prášku
slunečnicový olej na smažení
1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky
sójová omáčka
1 červená chilli paprička
Na wasabi majonézu:
300 g majonézy
1–2 lžičky wasabi
limetková šťáva podle chuti

Postup přípravy

1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.

Pomohl vám recept?
24hodnocení3

Další videorecepty