×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Květák v tempuře

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Květák v tempuře

Co budete potřebovat

150 g kukuřičné mouky
75 g hladké mouky + na poprášení
2 lžičky kypřicího prášku
slunečnicový olej na smažení
1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky
sójová omáčka
1 červená chilli paprička
Na wasabi majonézu:
300 g majonézy
1–2 lžičky wasabi
limetková šťáva podle chuti

Jak na to?

1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květák v tempuře

Snadné Česká Vegetariánské Květák , Chilli paprička Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

150 g kukuřičné mouky
75 g hladké mouky + na poprášení
2 lžičky kypřicího prášku
slunečnicový olej na smažení
1 květák (cca 1 kg), pokrájený na tenké plátky
sójová omáčka
1 červená chilli paprička
Na wasabi majonézu:
300 g majonézy
1–2 lžičky wasabi
limetková šťáva podle chuti

Jak na to?

1. Smíchejte majonézu, wasabi a limetkovou šťávu podle chuti. Dejte chladit.
2. Obě mouky, kypřicí prášek a 430 ml ledové vody promíchejte v míse do těstíčka. Dávejte pozor, abyste ho nepřešlehali.
3. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje, každý plátek květáku nejprve poprašte moukou, pak jej obalte v těstíčku a nakonec osmažte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na ubrousku a podávejte s majonézou a sójovou omáčkou promíchanou s kousky chilli papričky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty