
Petrželový chlebíček s limetkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo
- Vejce 3 ks
- Olej slunečnicový 175 ml
- Med 2 plž
- Cukr třtinový 150 g
- Mouka hladká 250 g
- Kypřící prášek 2 člž
- Limetková kůra
- Jedlá soda 1/2 člž
- Limetková šťáva
- Zázvor mletý
- Skořice mletá
- Petržel 200 g
- Cukr moučkový 100 g
- Mouka hrubá
- Cukr krupicový 100 g
- Máslo
- Vejce 3 ks
- Olej slunečnicový 175 ml
- Med 2 plž
- Cukr třtinový 150 g
- Mouka hladká 250 g
- Kypřící prášek 2 člž
- Limetková kůra
- Jedlá soda 1/2 člž
- Limetková šťáva
- Zázvor mletý
- Skořice mletá
- Petržel 200 g
- Cukr moučkový 100 g
- Mouka hrubá
Příprava
- 1Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- 2Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
- 3Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a nechte na pečicím papíře vychladnout.
- 4Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.
- 1Troubu předehřejte na teplotu 180°C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
- 2Vejce našlehejte s olejem, medem a třtinovým cukrem. Přisypte mouku, ve které jste předem rozmíchali prášek do pečiva se sodou, nastrouhanou limetkovou kůrou a kořením. Pak už jen krátce promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou petržel. Těsto vlijte do formy a pečte 50 minut, dokud špejli, kterou jste vpíchli doprostřed chlebíčku, nevytáhnete suchou.
- 3Ze zbylé petržele naloupejte pomocí škrabky na zeleninu tenké plátky. Do malého kastrolku nasypte krupicový cukr a zalijte 150 ml vody. Přihoďte plátky petržele a povařte 10 minut. Poté petržel opatrně vyndejte a nechte na pečicím papíře vychladnout.
- 4Na polevu vyšlehejte limetkovou šťávu s moučkovým cukrem. Chlebíček vyklopte z formy, nechte zchladnout a přelijte polevou. Ozdobte kandovanou petrželí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.