Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g nových brambor
sůl
10 g másla
1 hrst hladkolisté petržele
1 květák
2 vejce
4 lžíce sweet chilli omáčky
300 g strouhanky
1 lžíce mleté červené papriky
200 ml slunečnicového oleje
2 ovčí jogurty Albert
2 lžíce majonézy light
pepř

Postup přípravy

1. Brambory dobře omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce, vložte máslo a 1/2 hrsti nasekané petržele. Přiklopte pokličkou, hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo, a nechte stranou.

2. Během varu brambor rozeberte květák na jednotlivé růžičky a vložte na 5 minut do osolené vroucí vody. Poté sceďte, osolte a nechte lehce vychladnout.

3. V misce rozšlehejte vejce se sweet chilli omáčkou a v hlubokém talíři promíchejte strouhanku s paprikou.

4. Květák obalte postupně ve vajíčku a následně ve strouhance. Krátce smažte v rozpálené pánvi s cca 2cm vrstvou oleje nebo ve fritovacích hrnci, stačí 1–2 minuty, paprika se snadno pálí. Nechte okapat na ubrousku.

5. V misce promíchejte ovčí jogurt, majonézu, zbylou najemno nasekanou petržel, sůl, pepř a lehce posypte červenou paprikou.

6. Servírujte s brambory a ovčím dresinkem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty