Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Květák v paprikové krustě

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Květák v paprikové krustě

Co budete potřebovat

800 g nových brambor
sůl
10 g másla
1 hrst hladkolisté petržele
1 květák
2 vejce
4 lžíce sweet chilli omáčky
300 g strouhanky
1 lžíce mleté červené papriky
200 ml slunečnicového oleje
2 ovčí jogurty Albert
2 lžíce majonézy light
pepř

Jak na to?

1. Brambory dobře omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce, vložte máslo a 1/2 hrsti nasekané petržele. Přiklopte pokličkou, hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo, a nechte stranou.

2. Během varu brambor rozeberte květák na jednotlivé růžičky a vložte na 5 minut do osolené vroucí vody. Poté sceďte, osolte a nechte lehce vychladnout.

3. V misce rozšlehejte vejce se sweet chilli omáčkou a v hlubokém talíři promíchejte strouhanku s paprikou.

4. Květák obalte postupně ve vajíčku a následně ve strouhance. Krátce smažte v rozpálené pánvi s cca 2cm vrstvou oleje nebo ve fritovacích hrnci, stačí 1–2 minuty, paprika se snadno pálí. Nechte okapat na ubrousku.

5. V misce promíchejte ovčí jogurt, majonézu, zbylou najemno nasekanou petržel, sůl, pepř a lehce posypte červenou paprikou.

6. Servírujte s brambory a ovčím dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Květák v paprikové krustě

Hlavní chod Snadné Vegetariánské Magazín 6/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

800 g nových brambor
sůl
10 g másla
1 hrst hladkolisté petržele
1 květák
2 vejce
4 lžíce sweet chilli omáčky
300 g strouhanky
1 lžíce mleté červené papriky
200 ml slunečnicového oleje
2 ovčí jogurty Albert
2 lžíce majonézy light
pepř

Jak na to?

1. Brambory dobře omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce, vložte máslo a 1/2 hrsti nasekané petržele. Přiklopte pokličkou, hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo, a nechte stranou.

2. Během varu brambor rozeberte květák na jednotlivé růžičky a vložte na 5 minut do osolené vroucí vody. Poté sceďte, osolte a nechte lehce vychladnout.

3. V misce rozšlehejte vejce se sweet chilli omáčkou a v hlubokém talíři promíchejte strouhanku s paprikou.

4. Květák obalte postupně ve vajíčku a následně ve strouhance. Krátce smažte v rozpálené pánvi s cca 2cm vrstvou oleje nebo ve fritovacích hrnci, stačí 1–2 minuty, paprika se snadno pálí. Nechte okapat na ubrousku.

5. V misce promíchejte ovčí jogurt, majonézu, zbylou najemno nasekanou petržel, sůl, pepř a lehce posypte červenou paprikou.

6. Servírujte s brambory a ovčím dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty