
Květák v paprikové krustě
Postup přípravy
1. Brambory dobře omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce 20 minut. Slijte, vraťte do hrnce, vložte máslo a 1/2 hrsti nasekané petržele. Přiklopte pokličkou, hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo, a nechte stranou.
2. Během varu brambor rozeberte květák na jednotlivé růžičky a vložte na 5 minut do osolené vroucí vody. Poté sceďte, osolte a nechte lehce vychladnout.
3. V misce rozšlehejte vejce se sweet chilli omáčkou a v hlubokém talíři promíchejte strouhanku s paprikou.
4. Květák obalte postupně ve vajíčku a následně ve strouhance. Krátce smažte v rozpálené pánvi s cca 2cm vrstvou oleje nebo ve fritovacích hrnci, stačí 1–2 minuty, paprika se snadno pálí. Nechte okapat na ubrousku.
5. V misce promíchejte ovčí jogurt, majonézu, zbylou najemno nasekanou petržel, sůl, pepř a lehce posypte červenou paprikou.
6. Servírujte s brambory a ovčím dresinkem.