×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Co budete potřebovat

3 kuřecí stehna s kůží
50 g másla, rozkrojeného na tři plátky
1 menší cibule, pokrájená na kolečka
2 stroužky česneku, pokrájeného na plátky
1 pórek, pokrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev, pokrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel, pokrájená na tenčí kolečka
1 kostka zeleninového bujónu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
½ lžičky soli
150 ml červeného vína
2 hrnky vody, dle potřeby
rýže k podávání
Marináda:
1 lžička sladké lahůdkové papriky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky koření na kuře 7 bylin
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Omytá a osušená stehna jí důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet. Předehřejte troubu na 175 °C. Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso. Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut. Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Tip týdne
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

3 kuřecí stehna s kůží
50 g másla, rozkrojeného na tři plátky
1 menší cibule, pokrájená na kolečka
2 stroužky česneku, pokrájeného na plátky
1 pórek, pokrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev, pokrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel, pokrájená na tenčí kolečka
1 kostka zeleninového bujónu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
½ lžičky soli
150 ml červeného vína
2 hrnky vody, dle potřeby
rýže k podávání
Marináda:
1 lžička sladké lahůdkové papriky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky koření na kuře 7 bylin
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Omytá a osušená stehna jí důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet. Předehřejte troubu na 175 °C. Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso. Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut. Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty