×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Co budete potřebovat

3 kuřecí stehna s kůží
50 g másla, rozkrojeného na tři plátky
1 menší cibule, pokrájená na kolečka
2 stroužky česneku, pokrájeného na plátky
1 pórek, pokrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev, pokrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel, pokrájená na tenčí kolečka
1 kostka zeleninového bujónu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
½ lžičky soli
150 ml červeného vína
2 hrnky vody, dle potřeby
rýže k podávání
Marináda:
1 lžička sladké lahůdkové papriky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky koření na kuře 7 bylin
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Omytá a osušená stehna jí důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet. Předehřejte troubu na 175 °C. Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso. Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut. Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Tip týdne , Petržel kadeřavá
(0)

Co budete potřebovat

3 kuřecí stehna s kůží
50 g másla, rozkrojeného na tři plátky
1 menší cibule, pokrájená na kolečka
2 stroužky česneku, pokrájeného na plátky
1 pórek, pokrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev, pokrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel, pokrájená na tenčí kolečka
1 kostka zeleninového bujónu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
½ lžičky soli
150 ml červeného vína
2 hrnky vody, dle potřeby
rýže k podávání
Marináda:
1 lžička sladké lahůdkové papriky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky koření na kuře 7 bylin
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Omytá a osušená stehna jí důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet. Předehřejte troubu na 175 °C. Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso. Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut. Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty