×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Co budete potřebovat

3 kuřecí stehna s kůží
50 g másla, rozkrojeného na tři plátky
1 menší cibule, pokrájená na kolečka
2 stroužky česneku, pokrájeného na plátky
1 pórek, pokrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev, pokrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel, pokrájená na tenčí kolečka
1 kostka zeleninového bujónu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
½ lžičky soli
150 ml červeného vína
2 hrnky vody, dle potřeby
rýže k podávání
Marináda:
1 lžička sladké lahůdkové papriky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky koření na kuře 7 bylin
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Omytá a osušená stehna jí důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet. Předehřejte troubu na 175 °C. Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso. Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut. Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna v kořenové zelenině

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Tip týdne , Petržel kadeřavá
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

3 kuřecí stehna s kůží
50 g másla, rozkrojeného na tři plátky
1 menší cibule, pokrájená na kolečka
2 stroužky česneku, pokrájeného na plátky
1 pórek, pokrájený na kolečka kromě zelené natě
1 větší mrkev, pokrájená na tenčí kolečka
1 větší petržel, pokrájená na tenčí kolečka
1 kostka zeleninového bujónu
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
½ lžičky soli
150 ml červeného vína
2 hrnky vody, dle potřeby
rýže k podávání
Marináda:
1 lžička sladké lahůdkové papriky
1 lžička sušeného česneku
2 lžičky koření na kuře 7 bylin
1 lžička soli
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

Promíchejte ingredience na marinádu. Omytá a osušená stehna jí důkladně potřete a nechte hodinu v chladu odležet. Předehřejte troubu na 175 °C. Do hlubšího pekáče dejte máslo, na něj rozprostřete cibuli, česnek a zeleninu. Navrch rozdrobte bujon, posypejte novým kořením, bobkovými listy a solí. Promíchejte a vložte kuřecí maso. Podlijte vínem, hrnkem vody a přikryjte alobalem, do kterého udělejte malý otvor. Pečte 20 minut. Obraťte, promíchejte zeleninu, případně podlijte a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a ještě nechte stehna dopéct dozlatova. Podávejte s rýží.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019