×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí stehna s polentou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Kuřecí stehna s polentou

Co budete potřebovat

4 Bio kuřecí stehna Nature's Promise
sůl, pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
40 g másla + 10 g na polentu
1 cuketa
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 lžička sušené bazalky
4 lžíce olivového oleje
400 ml mléka
50 ml smetany na vaření
200 g instantní kukuřičné polenty

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Stehna nasolte, opepřete a potřete mletou paprikou. Vložte do pekáčku, na každé stehno položte kousek másla, podlijte trochou vody a dejte zakryté péct na 30 minut. Poté stehýnka odkryjte a dopečte dalších 30 minut. Občas polévejte výpekem.
Zeleninu nakrájejte na špalíčky a vložte do menšího pekáčku, posypte bazalkou a zakápněte olivovým olejem. Vložte na posledních 20 minut ke kuřeti do trouby.
V kastrůlku rozehřejte kousek másla, přilijte mléko se smetanou, osolte a přiveďte k varu. Vsypte polentu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna s polentou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 9/2018
(0)
Pečená kuřecí stehna jsou vděčnou rychlovkou, která je v záloze, když není příliš času na vaření. Namísto bramborové si tentokrát připravte polentovou kaši.

Co budete potřebovat

4 Bio kuřecí stehna Nature's Promise
sůl, pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
40 g másla + 10 g na polentu
1 cuketa
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 lžička sušené bazalky
4 lžíce olivového oleje
400 ml mléka
50 ml smetany na vaření
200 g instantní kukuřičné polenty

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Stehna nasolte, opepřete a potřete mletou paprikou. Vložte do pekáčku, na každé stehno položte kousek másla, podlijte trochou vody a dejte zakryté péct na 30 minut. Poté stehýnka odkryjte a dopečte dalších 30 minut. Občas polévejte výpekem.
Zeleninu nakrájejte na špalíčky a vložte do menšího pekáčku, posypte bazalkou a zakápněte olivovým olejem. Vložte na posledních 20 minut ke kuřeti do trouby.
V kastrůlku rozehřejte kousek másla, přilijte mléko se smetanou, osolte a přiveďte k varu. Vsypte polentu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty