Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou
Ingredience
8 | kuřecích horních stehen |
1–2 | lžíce olivového oleje |
200 ml | suchého bílého vína |
6 | stroužků česneku, nasekaných nahrubo |
šťáva ze 2 limetek | |
350 ml | drůbežího vývaru |
větší hrst čerstvých koriandrových lístků, nasekaných + trochu na ozdobu | |
Na kořenicí směs | |
---|---|
1 | lžíce bylinkové soli |
1 | lžička mleté pálivé papriky |
1 | lžička mletého černého pepře |
1 | lžíce sušeného česneku |
½ | lžičky mletého muškátového oříšku |
Postup přípravy
V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY