×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Co budete potřebovat

8 kuřecích horních stehen
1–2 lžíce olivového oleje
200 ml suchého bílého vína
6 stroužků česneku, nasekaných nahrubo
šťáva ze 2 limetek
350 ml drůbežího vývaru
větší hrst čerstvých koriandrových lístků, nasekaných + trochu na ozdobu
Na kořenicí směs
1 lžíce bylinkové soli
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžíce sušeného česneku
½ lžičky mletého muškátového oříšku

Jak na to?

V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna s koriandrem a limetkou

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Co budete potřebovat

8 kuřecích horních stehen
1–2 lžíce olivového oleje
200 ml suchého bílého vína
6 stroužků česneku, nasekaných nahrubo
šťáva ze 2 limetek
350 ml drůbežího vývaru
větší hrst čerstvých koriandrových lístků, nasekaných + trochu na ozdobu
Na kořenicí směs
1 lžíce bylinkové soli
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžíce sušeného česneku
½ lžičky mletého muškátového oříšku

Jak na to?

V malé misce smíchejte sůl s kořením. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ze všech stran okořeňte směsí. Nechte alespoň 15 minut odležet.
Předehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi rozehřejte olivový olej a odležené maso z obou stran opečte pěkně dozlatova. Pak je vyjměte a odložte stranou. Stáhněte plamen a do pánve nalijte víno. Přiveďte k varu, nechte zredukovat a přilijte vývar. Opět přiveďte k mírnému varu a přidejte limetkovou šťávu a česnek. Opečené maso vložte do zapékací mísy, přelijte částí šťávy z pánve a přisypte koriandr. Mísu pokryjte alobalem a pečte 40 minut. Občas přelijte zbytkem šťávy. Odstraňte alobal a nechte péct, aby zezlátla kůrka na stehnech. Vyndejte z trouby, maso před podáváním znovu zakryjte a nechte odpočinout. Hotové jídlo posypte zbytkem koriandrových lístků. Jako příloha se hodí rýže nebo kuskus.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty