×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna s cizrnou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Kuřecí stehna s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC
8 kuřecích spodních stehen
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna s cizrnou

Hlavní chod Snadné Pečení Petržel kadeřavá , Rajče , Chilli paprička Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (37)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC
8 kuřecích spodních stehen
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019