×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna s cizrnou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuřecí stehna s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC
8 kuřecích spodních stehen
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna s cizrnou

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC
8 kuřecích spodních stehen
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat