×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí stehna s cizrnou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí stehna s cizrnou

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC
8 kuřecích spodních stehen
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna s cizrnou

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (33)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje BASIC
8 kuřecích spodních stehen
sůl, pepř
1 malá cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2 lžíce rajčatové passaty BASIC
1 lžička sladké papriky BASIC
1 lžička kari koření BASIC
2 plechovky cizrny (à 400 g), slité
250 ml drůbežího vývaru
1 chilli paprička, nasekaná najemno
hrst čerstvé hladkolisté petržele

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi, kterou můžete dát i do trouby, rozehřejte na středním plameni olej. Maso osolte a opepřete. Opečte ho na oleji z obou stran dozlatova, trvá to zhruba 5 minut z každé strany a odložte stranou. Do pánve vhoďte cibuli a česnek a opékejte doměkka, asi 3 minuty. Přidejte koření, protlak a zhruba minutu ho míchejte, až trochu ztmavne. Pak přidejte cizrnu a vývar a přiveďte k varu. Na cizrnu usaďte stehna a pánev dejte na 25–30 minut do trouby. Před podáváním posypte chilli papričkou a nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty