×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí stehna plněná sýrem feta

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Kuřecí stehna plněná sýrem feta

Co budete potřebovat

150 g sýru feta
2 lžíce brusinkového kompotu
2 stroužky česneku
2 lžičky třtinového cukru
kůra a šťáva z 1 citronu
4 kuřecí stehna
olivový olej
200 g cherry rajčat (žlutá a červená)
1 červená cibule
petrželka
citron
sůl
pepř

Jak na to?

V misce smíchejte 150 g sýru feta, 2 lžíce brusinkového kompotu, rozmělněné, 2 stroužky česneku, 2 lžičky třtinového cukru a nastrouhanou kůru a šťávu z 1 citronu. Očištěná 4 kuřecí stehna osušte a prstem lehce oddělte kůži od masa. Do vzniklých kapes rozdělte sýrovobrusinkovou směs, maso potřete olivovým olejem a na plechu pečte 35–40 minut při 180 °C. Podávejte se salátem získaným smícháním přepůlených cherry rajčat (asi 200 g směsi žlutých a červených), najemno nasekané 1 červené cibule, hrsti petrželky, oleje, citronu, soli a pepře podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna plněná sýrem feta

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

150 g sýru feta
2 lžíce brusinkového kompotu
2 stroužky česneku
2 lžičky třtinového cukru
kůra a šťáva z 1 citronu
4 kuřecí stehna
olivový olej
200 g cherry rajčat (žlutá a červená)
1 červená cibule
petrželka
citron
sůl
pepř

Jak na to?

V misce smíchejte 150 g sýru feta, 2 lžíce brusinkového kompotu, rozmělněné, 2 stroužky česneku, 2 lžičky třtinového cukru a nastrouhanou kůru a šťávu z 1 citronu. Očištěná 4 kuřecí stehna osušte a prstem lehce oddělte kůži od masa. Do vzniklých kapes rozdělte sýrovobrusinkovou směs, maso potřete olivovým olejem a na plechu pečte 35–40 minut při 180 °C. Podávejte se salátem získaným smícháním přepůlených cherry rajčat (asi 200 g směsi žlutých a červených), najemno nasekané 1 červené cibule, hrsti petrželky, oleje, citronu, soli a pepře podle chuti.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty