×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí stehna plněná sýrem feta

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Kuřecí stehna plněná sýrem feta

Co budete potřebovat

150 g sýru feta
2 lžíce brusinkového kompotu
2 stroužky česneku
2 lžičky třtinového cukru
kůra a šťáva z 1 citronu
4 kuřecí stehna
olivový olej
200 g cherry rajčat (žlutá a červená)
1 červená cibule
petrželka
citron
sůl
pepř

Jak na to?

V misce smíchejte 150 g sýru feta, 2 lžíce brusinkového kompotu, rozmělněné, 2 stroužky česneku, 2 lžičky třtinového cukru a nastrouhanou kůru a šťávu z 1 citronu. Očištěná 4 kuřecí stehna osušte a prstem lehce oddělte kůži od masa. Do vzniklých kapes rozdělte sýrovobrusinkovou směs, maso potřete olivovým olejem a na plechu pečte 35–40 minut při 180 °C. Podávejte se salátem získaným smícháním přepůlených cherry rajčat (asi 200 g směsi žlutých a červených), najemno nasekané 1 červené cibule, hrsti petrželky, oleje, citronu, soli a pepře podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí stehna plněná sýrem feta

Hlavní chod Snadné Česká Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

150 g sýru feta
2 lžíce brusinkového kompotu
2 stroužky česneku
2 lžičky třtinového cukru
kůra a šťáva z 1 citronu
4 kuřecí stehna
olivový olej
200 g cherry rajčat (žlutá a červená)
1 červená cibule
petrželka
citron
sůl
pepř

Jak na to?

V misce smíchejte 150 g sýru feta, 2 lžíce brusinkového kompotu, rozmělněné, 2 stroužky česneku, 2 lžičky třtinového cukru a nastrouhanou kůru a šťávu z 1 citronu. Očištěná 4 kuřecí stehna osušte a prstem lehce oddělte kůži od masa. Do vzniklých kapes rozdělte sýrovobrusinkovou směs, maso potřete olivovým olejem a na plechu pečte 35–40 minut při 180 °C. Podávejte se salátem získaným smícháním přepůlených cherry rajčat (asi 200 g směsi žlutých a červených), najemno nasekané 1 červené cibule, hrsti petrželky, oleje, citronu, soli a pepře podle chuti.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty