
Kuřecí steak s karamelizovanými rajčaty a bazalkou

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 3 porce
- Olej olivový
- Kuřecí prsní řízky 400 g
- Pepř
- Sůl
- Balzamikový ocet 2 plž
- Rajčata cherry 250 g
- Bazalka čerstvá
- Olej olivový
- Kuřecí prsní řízky 400 g
- Pepř
- Sůl
- Balzamikový ocet 2 plž
- Rajčata cherry 250 g
- Bazalka čerstvá
Příprava
- 1Máte rádi odlehčenou italskou kuchyni? Připravte si kuřecí steaky s karamelizovanými rajčaty a čerstvou bazalkou. Jednoduché, svěží a výjmečně chutné.
- 2Kuřecí prsa potřete olejem, osolte, opepřete a 4–5 minut z každé strany je opečte na pánvi. Vyjměte a dejte stranou.
- 3Do pánve naopak dejte rajčata a ocet a nechte 2 minuty zkaramelizovat.
- 4Pak do pánve vraťte na plátky pokrájené maso.
- 5Servírujte s bazalkou.
- 1Máte rádi odlehčenou italskou kuchyni? Připravte si kuřecí steaky s karamelizovanými rajčaty a čerstvou bazalkou. Jednoduché, svěží a výjmečně chutné.
- 2Kuřecí prsa potřete olejem, osolte, opepřete a 4–5 minut z každé strany je opečte na pánvi. Vyjměte a dejte stranou.
- 3Do pánve naopak dejte rajčata a ocet a nechte 2 minuty zkaramelizovat.
- 4Pak do pánve vraťte na plátky pokrájené maso.
- 5Servírujte s bazalkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.