Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g kuřecích prsních řízků, na kostky
80 ml olivového oleje + 1 lžíce na kuskus
1 lžíce medu
3 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce burákového másla
Sůl, pepř
300 g kuskusu
600 ml kuřecího bujonu
4 lžíce slunečnicového oleje
1 červená paprika, pokrájená na větší kusy
½ okurky, na nudličky
½ citronu
Hrst čerstvého koriandru
100 ml zakysané smetany

Postup přípravy

Kuřecí maso naložte do marinády z oleje, medu, hořčice, burákového másla, soli, pepře a nechte 1 hodinu odležet v lednici.

Kuskus promíchejte se lžící oleje a solí. Zalijte bujonem a nechte nabobtnat. Promíchejte a nechte vychladnout.

Marinované maso navlékněte na špejle a zprudka opečte v pánvi. Kuskus promíchejte se zeleninou, zakápněte šťávou z citronu. Špízy podávejte s kuskusem posypaným koriandrem a se lžící zakysané smetany.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty