1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
3
Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
4
Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
3
Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
4
Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.