
Lilková pomazánka Baba ganoush (Baba ganuš)

Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Arabská
Veganské
Recepty na každý den
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Lilek 2 ks
- Citron 1 ks
- Tahini 3 plž
- Olej olivový 100 ml
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Granátové jablko 1/2 ks
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Pepř kajenský 1/2 člž
- Lilek 2 ks
- Citron 1 ks
- Tahini 3 plž
- Olej olivový 100 ml
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Granátové jablko 1/2 ks
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Pepř kajenský 1/2 člž
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
- 3Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
- 4Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
- 3Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
- 4Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.