×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí špízy

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Kuřecí špízy

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
80 ml medu
125 ml tmavého piva
1 lžička mleté papriky
½ lžičky Dijonské hořčice
60 ml sojové omáčky
¼ lžičky pepře
6–8 kuřecích stehenních řízků
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
olivový olej
koriandr

Jak na to?

V malé míse smíchejte rozmačkaný česnek, med, tmavé pivo, mletou papriku, Dijonskou hořčici, sójovou omáčku a pepř. Pak přidejte kostičky kuřecího masa a dejte aspoň na 1 hodinu marinovat, ideálně přes noc. Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na dřevěné jehlice (asi hodinu máčené ve vodě). Marinádu uschovejte.
V pánvi na středním plameni rozpalte olej, přidejte jemně nasekané šalotky a opékejte je asi 5 minut. Pak přidejte marinádu a vařte za občasného míchání asi 10 minut, aby vše krásně zhoustlo. Vzniklou glazurou potřete špízy a grilujte je asi 10 minut. Otáčejte a potírejte každé 2–4 minuty. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.
Tip - Pivní marináda je pro maso na špízy skvělá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí špízy

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
80 ml medu
125 ml tmavého piva
1 lžička mleté papriky
½ lžičky Dijonské hořčice
60 ml sojové omáčky
¼ lžičky pepře
6–8 kuřecích stehenních řízků
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
olivový olej
koriandr

Jak na to?

V malé míse smíchejte rozmačkaný česnek, med, tmavé pivo, mletou papriku, Dijonskou hořčici, sójovou omáčku a pepř. Pak přidejte kostičky kuřecího masa a dejte aspoň na 1 hodinu marinovat, ideálně přes noc. Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na dřevěné jehlice (asi hodinu máčené ve vodě). Marinádu uschovejte.
V pánvi na středním plameni rozpalte olej, přidejte jemně nasekané šalotky a opékejte je asi 5 minut. Pak přidejte marinádu a vařte za občasného míchání asi 10 minut, aby vše krásně zhoustlo. Vzniklou glazurou potřete špízy a grilujte je asi 10 minut. Otáčejte a potírejte každé 2–4 minuty. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.
Tip - Pivní marináda je pro maso na špízy skvělá.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty