Kuřecí špízy
Co budete potřebovat
Jak na to?
V malé míse smíchejte rozmačkaný česnek, med, tmavé pivo, mletou papriku, Dijonskou hořčici, sójovou omáčku a pepř. Pak přidejte kostičky kuřecího masa a dejte aspoň na 1 hodinu marinovat, ideálně přes noc. Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na dřevěné jehlice (asi hodinu máčené ve vodě). Marinádu uschovejte.
V pánvi na středním plameni rozpalte olej, přidejte jemně nasekané šalotky a opékejte je asi 5 minut. Pak přidejte marinádu a vařte za občasného míchání asi 10 minut, aby vše krásně zhoustlo. Vzniklou glazurou potřete špízy a grilujte je asi 10 minut. Otáčejte a potírejte každé 2–4 minuty. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.
Tip - Pivní marináda je pro maso na špízy skvělá.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kuřecí špízy
Co budete potřebovat
Jak na to?
V malé míse smíchejte rozmačkaný česnek, med, tmavé pivo, mletou papriku, Dijonskou hořčici, sójovou omáčku a pepř. Pak přidejte kostičky kuřecího masa a dejte aspoň na 1 hodinu marinovat, ideálně přes noc. Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na dřevěné jehlice (asi hodinu máčené ve vodě). Marinádu uschovejte.
V pánvi na středním plameni rozpalte olej, přidejte jemně nasekané šalotky a opékejte je asi 5 minut. Pak přidejte marinádu a vařte za občasného míchání asi 10 minut, aby vše krásně zhoustlo. Vzniklou glazurou potřete špízy a grilujte je asi 10 minut. Otáčejte a potírejte každé 2–4 minuty. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.
Tip - Pivní marináda je pro maso na špízy skvělá.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio