
Kuřecí se šťouchanými brambory a ovocnou omáčkou
Ingredience
160g | malinového džemu |
80 ml | červeného vína |
80 ml | ananasového džusu |
40 ml | sójové omáčky |
1 | lžíce balsamikového octa |
1 | stroužek česneku |
chilli koření | |
kari koření | |
sůl | |
pepř | |
800 g | kuřecího mixu |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
4 | lžíce olivového oleje |
700 g | brambor typu B |
100 g | másla |
150 ml | smetany ( 31%) |
60 g | slaniny vcelku |
1 | jarní cibulka |
10 g | pažitky |
40 g | čerstvých malin |
Postup přípravy
1. V misce metličkou smíchejte 120 g džemu s červeným vínem, ananasovým džusem,
sójovou omáčkou, balsamikovým octem, prolisovaným stroužkem česneku a špetkou chilli a kari
koření. Přidejte sůl, pepř a 250 ml marinády dejte stranou na omáčku.
2. Zbylou směsí naplňte uzavíratelný sáček a vložte do něj omyté a osušené maso. Nechte 10 minut marinovat.
3. Mezitím v rendlíku důkladně promíchejte kukuřičný škrob s odloženou marinádou a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty do zhoustnutí omáčky. Přidejte zbylý džem a promixujte.
3. Maso vyndejte z marinády a grilujte v pánvi na olivovém oleji z obou stran dozlatova.
4. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě a ještě teplé je rozšťouchejte s máslem, smetanou,
slaninou pokrájenou na kostičky a jarní cibulkou s pažitkou nakrájenou najemno.
5. Podávejte s pokrájeným kuřecím masem, ovocnou omáčkou a ozdobte čerstvými malinami.