Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí se šťouchanými brambory a ovocnou omáčkou

Kuřecí se šťouchanými brambory a ovocnou omáčkou

Ingredience

160g malinového džemu
80 ml červeného vína
80 ml ananasového džusu
40 ml sójové omáčky
1 lžíce balsamikového octa
1 stroužek česneku
chilli koření
kari koření
sůl
pepř
800 g kuřecího mixu
1 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce olivového oleje
700 g brambor typu B
100 g másla
150 ml smetany ( 31%)
60 g slaniny vcelku
1 jarní cibulka
10 g pažitky
40 g čerstvých malin

Postup přípravy

1. V misce metličkou smíchejte 120 g džemu s červeným vínem, ananasovým džusem,
sójovou omáčkou, balsamikovým octem, prolisovaným stroužkem česneku a špetkou chilli a kari
koření. Přidejte sůl, pepř a 250 ml marinády dejte stranou na omáčku.
2. Zbylou směsí naplňte uzavíratelný sáček a vložte do něj omyté a osušené maso. Nechte 10 minut marinovat.
3. Mezitím v rendlíku důkladně promíchejte kukuřičný škrob s odloženou marinádou a přiveďte k varu. Vařte 2 minuty do zhoustnutí omáčky. Přidejte zbylý džem a promixujte.
3. Maso vyndejte z marinády a grilujte v pánvi na olivovém oleji z obou stran dozlatova.
4. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě a ještě teplé je rozšťouchejte s máslem, smetanou,
slaninou pokrájenou na kostičky a jarní cibulkou s pažitkou nakrájenou najemno.
5. Podávejte s pokrájeným kuřecím masem, ovocnou omáčkou a ozdobte čerstvými malinami.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty