Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kuřecí satay s pestrobarevnou rýží

Kuřecí satay s pestrobarevnou rýží

Vykouzlete do 30 minut u vás v kuchyni tu pravou Asii! Přinášíme tipy, jak zvládnout exotiku na talíři. Navíc zdravě díky produktům Nature’s Promise, které najdete jen v Albertu.

Ingredience

600 g kuřecích prsou
40 ml sójové omáčky
2 stroužky česneku
140 g bílého jogurtu
1⁄2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1⁄2 lžičky mletého zázvoru
sůl, pepř
90 g arašídového másla
200 ml kokosového mléka
1 lžička chilli vloček
20 ml rybí omáčky
20 g třtinového cukru
1 limeta
150 g pestrobarevné rýže NP Bio
20 ml slunečnicového oleje
1 šalotka
1 hrst čerstvého koriandru
20 g pražených arašídů
1 chilli paprička
1 lžička černého sezamu

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.

2. Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.

3. Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.

4. Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.

5. Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.

6. Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty