Kuřecí salát s kukuřicí
Ingredience
2 | kukuřičné klasy, předvařené |
1 | svazek fazolek |
1x | 200g kuřecí prsní řízek |
olivový olej na potření | |
1 | lžičky pálivé papriky |
1 | lžičky mletého kmínu |
125 g | cherry rajčat, přepůlených |
1 | červená cibule, tence pokrájená |
1 | římský salát, rozdělený na listy |
Na jogurtový dresink: | |
---|---|
150 g | jogurtu |
1 | stroužek česneku, rozmělněný nožem |
1 | lžíce světlého vinného octa |
sůl, pepř |
Postup přípravy
1. Nejprve připravte jogurtový dresink – jogurt, česnek, ocet a lžíci vlažné vody smíchejte v misce. Podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou.
2. Předvařené kukuřičné klasy deset až dvanáct minut grilujte na rozpálené grilovací pánvi. Pak ji sejměte z ohně a palice nakrájejte na dva centimetry silná kolečka.
3. Fazolky čtyři až pět minut povařte ve vroucí vodě a pak je zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
4. Kuřecí řízek rozřízněte na dva díly a oba potřete olejem a posypte směsí papriky a kmínu. Grilujte pět minut z každé strany.
5. Nakonec vše smíchejte v míse: kuře, fazolky, kukuřici, rajčata, cibuli a rozdělené listy salátu. Navrch dejte dresink.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY