Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Náročné Hlavní chod Magazín 5/2010
Náročné Hlavní chod Magazín 5/2010

Ingredience

100 g kuskusu
180 ml horkého kuřecího vývaru
50 g másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky)
140 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, přepůlených
velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná
1 citron, šťáva vymačkaná
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce
6 kuřecích prsních řízků
16–18 plátků anglické slaniny
chleba k podávání

Postup přípravy

1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte meruňky a petrželku. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte
a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.
2. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami
na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.
3. Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými
provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte třicet minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Nechte zchladnout. Krájejte až na pikniku.

Pomohl vám recept?
4hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky