×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Co budete potřebovat

100 g kuskusu
180 ml horkého kuřecího vývaru
50 g másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky)
140 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, přepůlených
velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná
1 citron, šťáva vymačkaná
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce
6 kuřecích prsních řízků
16–18 plátků anglické slaniny
chleba k podávání

Jak na to?

1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte meruňky a petrželku. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte
a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.
2. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami
na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.
3. Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými
provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte třicet minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Nechte zchladnout. Krájejte až na pikniku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Hlavní chod Náročné Orientální Pečení Petržel kadeřavá Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 3 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

100 g kuskusu
180 ml horkého kuřecího vývaru
50 g másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky)
140 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, přepůlených
velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná
1 citron, šťáva vymačkaná
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce
6 kuřecích prsních řízků
16–18 plátků anglické slaniny
chleba k podávání

Jak na to?

1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte meruňky a petrželku. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte
a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.
2. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami
na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.
3. Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými
provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte třicet minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Nechte zchladnout. Krájejte až na pikniku.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.