×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Další recepty a články

Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Co budete potřebovat

100 g kuskusu
180 ml horkého kuřecího vývaru
50 g másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky)
140 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, přepůlených
velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná
1 citron, šťáva vymačkaná
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce
6 kuřecích prsních řízků
16–18 plátků anglické slaniny
chleba k podávání

Jak na to?

1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte meruňky a petrželku. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte
a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.
2. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami
na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.
3. Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými
provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte třicet minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Nechte zchladnout. Krájejte až na pikniku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Hlavní chod Náročné Orientální Pečení Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

100 g kuskusu
180 ml horkého kuřecího vývaru
50 g másla
1 velká cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, rozmělněné
100 g mandlí, nasekaných nahrubo (mohou být i piniové oříšky)
140 g sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou, přepůlených
velká hrst petrželky nebo koriandru, nasekaná
1 citron, šťáva vymačkaná
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 vejce
6 kuřecích prsních řízků
16–18 plátků anglické slaniny
chleba k podávání

Jak na to?

1. Kuskus vsypte do velké mísy a zalijte kuřecím vývarem, lehce promíchejte, přiklopte a nechte pět minut vstřebávat tekutinu. Polovinu másla rozpusťte v pánvi a doměkka na něm osmahněte cibuli. Trvá to asi čtyři minuty. Pak přidejte česnek a minutu opékejte. Dejte stranou. Na jiné pánvi nasucho opražte mandle a vmíchejte je ke kuskusu, stejně tak jako cibuli s česnekem. Přidejte meruňky a petrželku. Dochuťte citronovou šťávou, hodně osolte
a opepřete. Do zchladlé směsi vyklepněte vejce a promíchejte.
2. Z potravinářské fólie odstřihněte obdélník o velikosti A4 a rovnoběžně s krátkými stranami
na něj položte čtyři kusy kuchyňského provázku. Na něj naskládejte plátky slaniny (měly by se lehce překrývat). Maso naklepejte na tloušťku jednoho centimetru, pořádně z obou stran osolte a položte na slaninu.
3. Ochucený kuskus rozložte na maso a po delší straně roládu zarolujte. Svažte připravenými
provázky, přendejte do pekáče a dejte na dvě hodiny do lednice.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Roládu poklaďte zbývajícím máslem, přikryjte alobalem a pečte třicet minut. Alobal sundejte a pečte dalších 45–50 minut, aby bylo maso propečené a slanina křupavá. Nechte zchladnout. Krájejte až na pikniku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty