×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

olej na vymazání pekáče
500 g kuřecích prsou, na 3cm kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 10–15 minut dozlatova. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek, sójovou omáčku a chilli omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout, potom přidejte řízečky a promíchejte. Podávejte posypané sezamem, doplněné rýží s jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

olej na vymazání pekáče
500 g kuřecích prsou, na 3cm kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 10–15 minut dozlatova. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek, sójovou omáčku a chilli omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout, potom přidejte řízečky a promíchejte. Podávejte posypané sezamem, doplněné rýží s jarní cibulkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat