×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

olej na vymazání pekáče
500 g kuřecích prsou, na 3cm kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 10–15 minut dozlatova. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek, sójovou omáčku a chilli omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout, potom přidejte řízečky a promíchejte. Podávejte posypané sezamem, doplněné rýží s jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

olej na vymazání pekáče
500 g kuřecích prsou, na 3cm kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 10–15 minut dozlatova. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek, sójovou omáčku a chilli omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout, potom přidejte řízečky a promíchejte. Podávejte posypané sezamem, doplněné rýží s jarní cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty