×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Co budete potřebovat

olej na vymazání pekáče
500 g kuřecích prsou, na 3cm kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 10–15 minut dozlatova. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek, sójovou omáčku a chilli omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout, potom přidejte řízečky a promíchejte. Podávejte posypané sezamem, doplněné rýží s jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí řízečky s medovo--česnekovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

olej na vymazání pekáče
500 g kuřecích prsou, na 3cm kousky
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
2 velká vejce, prošlehaná
2 hrnky strouhanky z bílého pečiva
2 lžičky sezamových semínek
2 jarní cibulky + rýže k podávání
Na medovo-česnekovou omáčku
80 ml medu
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč vymažte olejem. Nakrájené maso osolte a opepřete, zlehka obalte v mouce, pak v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Řízečky dejte do připraveného pekáče a pečte 10–15 minut dozlatova. Pak v kastrůlku na středním ohni smíchejte med, česnek, sójovou omáčku a chilli omáčku. Do hrnku nalijte asi třetinu vody, přimíchejte škrob, prošlehejte a směs vlijte do kastrůlku. Počkejte minutu či dvě, až začne omáčka houstnout, potom přidejte řízečky a promíchejte. Podávejte posypané sezamem, doplněné rýží s jarní cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty