
Kapří podkovy v těstíčku s mandlemi

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kapr půlky 4 ks
- Pepř
- Bílé víno 15 ml
- Sůl
- Vejce 2 ks
- Jogurt bílý 250 g
- Mouka hladká 40 g
- Tymián sušený 1 člž
- Mandle plátky 100 g
- Olej slunečnicový 80 ml
- Kapr půlky 4 ks
- Pepř
- Bílé víno 15 ml
- Sůl
- Vejce 2 ks
- Jogurt bílý 250 g
- Mouka hladká 40 g
- Tymián sušený 1 člž
- Mandle plátky 100 g
- Olej slunečnicový 80 ml
Příprava
- 1Kapří podkovy omyjte, osušte, osolte a opepřete.
- 2V hlubokém talíři smíchejte bílý jogurt, vejce, víno, hladkou mouku a tymián a vytvořte těstíčko.
- 3Mandlové lupínky nasypte do dalšího hlubokého talíře. Kapra obalte pečlivě ze všech stran nejdříve v těstíčku a následně v mandlích.
- 4Obalené podkovy smažte v rozpáleném oleji. Podávat můžete třeba s bramborovým salátem.
- 1Kapří podkovy omyjte, osušte, osolte a opepřete.
- 2V hlubokém talíři smíchejte bílý jogurt, vejce, víno, hladkou mouku a tymián a vytvořte těstíčko.
- 3Mandlové lupínky nasypte do dalšího hlubokého talíře. Kapra obalte pečlivě ze všech stran nejdříve v těstíčku a následně v mandlích.
- 4Obalené podkovy smažte v rozpáleném oleji. Podávat můžete třeba s bramborovým salátem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.