Kuřecí prsty v popcornu s dipem
Ingredience
25 g | slaného popcornu |
85 g | strouhanky |
1 | lžička mleté uzené papriky |
½ | lžičky chilli |
1 | vejce |
sůl | |
50 g | hladké mouky |
špetka pepře | |
2 | kusy kuřecích prsou, bez kůže, |
nakrájené na dlouhé proužky | |
olej na smažení | |
Na dip | |
---|---|
200 ml | zakysané smetany |
šťáva z ½ limety | |
hrst čerstvého koriandru a máty, | |
nasekaných |
Postup přípravy
Do mixéru vsypte popcorn a strouhanku (může být i z čerstvých housek), papriku a chilli a rozmixujte na hladkou hmotu. Do mělké mísy či talíře rozšlehejte vejce a osolte, do dalšího talíře vsypte mouku a vmíchejte pepř. Kuřecí prsty nejdřív jemně osolte a každý obalte v mouce. Přendejte do vejce a nakonec protáhněte strouhankou s popcornem, přitiskněte k masu. Obalené prsty nechte chvíli odpočívat.
Připravte si dip. Do smetany vmíchejte limetovou šťávu, jemně osolte a přidejte bylinky.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a opékejte v něm prsty vždy 2–3 minuty z každé strany. Hotové nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte teplé s dipem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY