×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
3 hrsti nesolených arašídů AQ
3 plátky světlého toustového chleba AQ
sůl
pepř
2 vejce AQ
4 kuřecí prsa AQ
600–700 g čerstvého zeleného chřestu nebo brokolice
1 lžíce másla
2 lžičky citronové kůry

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
Tip - Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
3 hrsti nesolených arašídů AQ
3 plátky světlého toustového chleba AQ
sůl
pepř
2 vejce AQ
4 kuřecí prsa AQ
600–700 g čerstvého zeleného chřestu nebo brokolice
1 lžíce másla
2 lžičky citronové kůry

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
Tip - Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty