Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
3 hrsti nesolených arašídů AQ
3 plátky světlého toustového chleba AQ
sůl
pepř
2 vejce AQ
4 kuřecí prsa AQ
600–700 g čerstvého zeleného chřestu nebo brokolice
1 lžíce másla
2 lžičky citronové kůry

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
Tip - Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty