Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
3 hrsti nesolených arašídů AQ
3 plátky světlého toustového chleba AQ
sůl
pepř
2 vejce AQ
4 kuřecí prsa AQ
600–700 g čerstvého zeleného chřestu nebo brokolice
1 lžíce másla
2 lžičky citronové kůry

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
Tip - Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí prsa obalená v arašídové strouhance

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
3 hrsti nesolených arašídů AQ
3 plátky světlého toustového chleba AQ
sůl
pepř
2 vejce AQ
4 kuřecí prsa AQ
600–700 g čerstvého zeleného chřestu nebo brokolice
1 lžíce másla
2 lžičky citronové kůry

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lehce jej potřete olejem. V robotu rozmixujte arašídy a chleba a přesypte do mísy. Vmíchejte olej, 1,5 lžičky soli a ¼ lžičky pepře. Do jiné misky vyklepněte vejce a lehce je osolte. Maso nejprve protáh­něte vejci, pak jej obalte v arašídové směsi – tu klidně k masu i přitlačte – a vyskládejte na plech. Dejte péct na 15 minut do vyhřáté trouby. Chřest očistěte, tuhé konce odřízněte a pak jej 3–4 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a promíchejte s máslem a kůrou. Osolte a opepřete. Podávejte společně s masem. Místo chřestu se hodí i pečené brambory.
Tip - Arašídová strouhanka je malým trikem, ovšem velkým zvýrazněním chuti kuřecího masa.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty