Kuřecí plátek na zelenině
Ingredience
100 g | bulguru |
Sůl | |
300 ml | zeleninového vývaru |
600 g | kuřecích stehenních plátků |
Pepř | |
1 | lžička uzené papriky |
1 | lžička sušeného česneku |
3 | mrkve |
1 | cuketa |
½ | lilku |
200 g | cherry rajčat |
4 | lžíce olivového oleje |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
Bulgur uvařte v osoleném zeleninovém vývaru dle návodu na obalu.
Kuřecí plátky očistěte, osolte, okořeňte a dejte stranou.
Omytou a očištěnou zeleninu pokrájejte na zhruba stejně velké kousky ve tvaru hranolků. Rajčata nechte v celku.
Na pánvi na rozehřátém oleji opékejte 3 minuty mrkev. Přidejte lilek a cuketu, restujte dalších 5 minut. Vsypte rajčata, osolte a opepřete, vlijte citronovou šťávu a ještě 2 minuty prohřívejte. Vmíchejte nahrubo pokrájenou bazalku, scezený bulgur a odstavte z ohně.
V další pánvi opečte kuřecí plátky na oleji dozlatova. Podávejte na zelenině s bulgurem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY