×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Indický kuřecí pilaf

Další recepty a články

Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Indický chai
Indický chai
Indický chai
Indický chai

Indický kuřecí pilaf

Co budete potřebovat

2 kostky slepičího bujonu
60 ml slunečnicového oleje BASIC
2 cibule
250 g dlouhozrnné rýže
60 g červené čočky
½ lžičky kmínu BASIC
½ lžičky mleté skořice
1 citron
500 g kuřecího masa
sůl
pepř BASIC
2 lžíce rozinek
koriandr

Jak na to?

Slepičí bujon rozpusťte v 625 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Pak vsypte rýži, čočku, kmín, polovinu skořice i polovinu kůry, promíchejte a počkejte, až se koření rozvoní. Poté přilijte asi 560 ml vývaru, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené vařte asi 12 minut. Pak dejte stranou a stále přiklopené nechte 8–10 minut stát.
Mezitím smíchejte maso se zbylou skořicí, osolte ho a opepřete. V pánvi s vyšším okrajem rozpalte zbylý olej a opečte na něm maso. Vmíchejte rozinky a vlijte zbylý vývar. Snižte plamen a přiklopené vařte 5–7 minut, nebo dokud není kuře měkké. Na každý talíř dejte část rýže s čočkou a část masa, ozdobte koriandrem a ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Indický kuřecí pilaf

Hlavní chod Snadné Orientální Indická kuchyně Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 3 (11)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 kostky slepičího bujonu
60 ml slunečnicového oleje BASIC
2 cibule
250 g dlouhozrnné rýže
60 g červené čočky
½ lžičky kmínu BASIC
½ lžičky mleté skořice
1 citron
500 g kuřecího masa
sůl
pepř BASIC
2 lžíce rozinek
koriandr

Jak na to?

Slepičí bujon rozpusťte v 625 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Pak vsypte rýži, čočku, kmín, polovinu skořice i polovinu kůry, promíchejte a počkejte, až se koření rozvoní. Poté přilijte asi 560 ml vývaru, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené vařte asi 12 minut. Pak dejte stranou a stále přiklopené nechte 8–10 minut stát.
Mezitím smíchejte maso se zbylou skořicí, osolte ho a opepřete. V pánvi s vyšším okrajem rozpalte zbylý olej a opečte na něm maso. Vmíchejte rozinky a vlijte zbylý vývar. Snižte plamen a přiklopené vařte 5–7 minut, nebo dokud není kuře měkké. Na každý talíř dejte část rýže s čočkou a část masa, ozdobte koriandrem a ihned servírujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Indický chai
Indický chai
Indický chai
Indický chai

Inspirujte se podobnými recepty