×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Indický kuřecí pilaf

Další recepty a články

Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Indický chai
Indický chai
Indický chai
Indický chai

Indický kuřecí pilaf

Co budete potřebovat

2 kostky slepičího bujonu
60 ml slunečnicového oleje BASIC
2 cibule
250 g dlouhozrnné rýže
60 g červené čočky
½ lžičky kmínu BASIC
½ lžičky mleté skořice
1 citron
500 g kuřecího masa
sůl
pepř BASIC
2 lžíce rozinek
koriandr

Jak na to?

Slepičí bujon rozpusťte v 625 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Pak vsypte rýži, čočku, kmín, polovinu skořice i polovinu kůry, promíchejte a počkejte, až se koření rozvoní. Poté přilijte asi 560 ml vývaru, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené vařte asi 12 minut. Pak dejte stranou a stále přiklopené nechte 8–10 minut stát.
Mezitím smíchejte maso se zbylou skořicí, osolte ho a opepřete. V pánvi s vyšším okrajem rozpalte zbylý olej a opečte na něm maso. Vmíchejte rozinky a vlijte zbylý vývar. Snižte plamen a přiklopené vařte 5–7 minut, nebo dokud není kuře měkké. Na každý talíř dejte část rýže s čočkou a část masa, ozdobte koriandrem a ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Indický kuřecí pilaf

Hlavní chod Snadné Orientální Indická kuchyně Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

2 kostky slepičího bujonu
60 ml slunečnicového oleje BASIC
2 cibule
250 g dlouhozrnné rýže
60 g červené čočky
½ lžičky kmínu BASIC
½ lžičky mleté skořice
1 citron
500 g kuřecího masa
sůl
pepř BASIC
2 lžíce rozinek
koriandr

Jak na to?

Slepičí bujon rozpusťte v 625 ml vroucí vody a pořádně promíchejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Pak vsypte rýži, čočku, kmín, polovinu skořice i polovinu kůry, promíchejte a počkejte, až se koření rozvoní. Poté přilijte asi 560 ml vývaru, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené vařte asi 12 minut. Pak dejte stranou a stále přiklopené nechte 8–10 minut stát.
Mezitím smíchejte maso se zbylou skořicí, osolte ho a opepřete. V pánvi s vyšším okrajem rozpalte zbylý olej a opečte na něm maso. Vmíchejte rozinky a vlijte zbylý vývar. Snižte plamen a přiklopené vařte 5–7 minut, nebo dokud není kuře měkké. Na každý talíř dejte část rýže s čočkou a část masa, ozdobte koriandrem a ihned servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Indický chai
Indický chai
Indický chai
Indický chai

Inspirujte se podobnými recepty