Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kuřecí pilaf

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Kuřecí pilaf

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích stehenních řízků AQ
25 g mleté skořice
2 lžíce mletého kmínu
1 lžíce medu
1 citron
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati AExc
380 ml zeleninového vývaru
40 g rozinek
2 mrkve ABio
1 pomeranč AQ
plátky mandlí
mátové lístky
jogurt

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozehřejte v pán­vi, pak přidejte kuřecí maso. Můžete ho nakrájet na menší kousky anebo rozemlít. K masu přidejte skořici a kmín a opékejte ho, dokud zcela nezezlátne a není uvnitř hotové. Pak přidejte med, promíchejte a pak přendejte do mísy, zakápněte šťávou vymačkanou z citro­nu a udržujte teplé. Do pánve dejte zbývající olej, vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte rýži, pro­ míchejte, aby se obalila tukem a cibulí, pak vlijte vývar, zmírněte oheň a nechte probublávat 15 minut. Rozinky přelijte horkou vodou a nechte je 5 minut stát. Do pánve k rýži přidejte mrkev, jemně nastrouhanou kůru z pomeranče, oka­pané rozinky a přiklopené nechte chvíli podusit. Nakonec vmíchejte opečené maso. Podávejte s plátky mandlí a lístky máty. Vedle v mističce nabídněte rodině nebo hostům jogurt.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí pilaf

Hlavní chod Snadné Orientální Máta Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
500 g kuřecích stehenních řízků AQ
25 g mleté skořice
2 lžíce mletého kmínu
1 lžíce medu
1 citron
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati AExc
380 ml zeleninového vývaru
40 g rozinek
2 mrkve ABio
1 pomeranč AQ
plátky mandlí
mátové lístky
jogurt

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozehřejte v pán­vi, pak přidejte kuřecí maso. Můžete ho nakrájet na menší kousky anebo rozemlít. K masu přidejte skořici a kmín a opékejte ho, dokud zcela nezezlátne a není uvnitř hotové. Pak přidejte med, promíchejte a pak přendejte do mísy, zakápněte šťávou vymačkanou z citro­nu a udržujte teplé. Do pánve dejte zbývající olej, vsypte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 5–6 minut. Přidejte rýži, pro­ míchejte, aby se obalila tukem a cibulí, pak vlijte vývar, zmírněte oheň a nechte probublávat 15 minut. Rozinky přelijte horkou vodou a nechte je 5 minut stát. Do pánve k rýži přidejte mrkev, jemně nastrouhanou kůru z pomeranče, oka­pané rozinky a přiklopené nechte chvíli podusit. Nakonec vmíchejte opečené maso. Podávejte s plátky mandlí a lístky máty. Vedle v mističce nabídněte rodině nebo hostům jogurt.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty