
Kuřecí paličky pečené v troubě s polentou
Postup přípravy
Výborný recept na kuřecí paličky s polentou je vhodný i pro celiaky a pro všechny, kteří dodržují bezlepkovou dietu.
1) Kukuřičnou krupici vsypte postupně a za stálého míchání do vařící osolené vody, podle návodu na obalu.
2) Polenta je hotová již za 3 minuty – správnou hustotu poznáte tak, že v ní stojí vařečka.
3) Hotovou polentu osolte, vyklopte na prkénko a rukama zmáčkněte, aby držela pohromadě.
4) Předehřejte troubu na 220 °C.
5) Máslo rozpusťte v pánvi a pár minut na něm restujte česnek nakrájený na plátky, aby jen lehce chytil barvu.
6) Zchladlou polentu nalámejte na kousky a dejte ji na dno pekáčku.
7) Posypte parmazánem, zalijte česnekovým máslem, promíchejte, navrch dejte ze všech stran osolené kuřecí maso, rajčátka, rozmarýn a zastříkněte olejem.
8) Znovu osolte. Pečte pětadvacet minut, aby byla kuřecí kůže křupavá a zlatá.