Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g instantní kukuřičné polenty ABio
sůl
1 lžíce másla
2 stroužky česneku
100 g parmazánu
8 spodních stehen AQ
250 g cherry rajčat AQ
pár lístku rozmarýnu AQ
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Výborný recept na kuřecí paličky s polentou je vhodný i pro celiaky a pro všechny, kteří dodržují bezlepkovou dietu.

1) Kukuřičnou krupici vsypte postupně a za stálého míchání do vařící osolené vody, podle návodu na obalu.

2) Polenta je hotová již za 3 minuty – správnou hustotu poznáte tak, že v ní stojí vařečka.

3) Hotovou polentu osolte, vyklopte na prkénko a rukama zmáčkněte, aby držela pohromadě.

4) Předehřejte troubu na 220 °C.

5) Máslo rozpusťte v pánvi a pár minut na něm restujte česnek nakrájený na plátky, aby jen lehce chytil barvu.

6) Zchladlou polentu nalámejte na kousky a dejte ji na dno pekáčku.

7) Posypte parmazánem, zalijte česnekovým máslem, promíchejte, navrch dejte ze všech stran osolené kuřecí maso, rajčátka, rozmarýn a zastříkněte olejem.

8) Znovu osolte. Pečte pětadvacet minut, aby byla kuřecí kůže křupavá a zlatá.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty