×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí maso s houbami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kuřecí maso s houbami

Co budete potřebovat

500 g kuřecích prsou
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
8–10 drobných žampionů, rozpůlených
1 stroužek česneku, prolisovaný
250 ml suchého bílého vína nebo
kuřecího vývaru
3 snítky čerstvého tymiánu
200 ml smetany ke šlehání
75 g strouhaného sýra, například Asiago

Jak na to?

Kuřecí prsa naklepejte paličkou na maso a nakrájejte je na sousta. Mouku osolte a opepřete a obalte v ní kousky kuřete. V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a lžíci oleje a osmahněte maso dozlatova ze všech stran. Dejte zatím stranou.
Do pánve přilijte druhou lžíci oleje a opékejte na něm žampiony. Až začnou hnědnout, přidejte česnek, necelou minutu míchejte a zalijte bílým vínem nebo kuřecím vývarem. Vařečkou odškrabujte připečené kousky ze dna pánve – dodají omáčce lahodnou chuť. Ze snítek tymiánu odrhněte lístky a vsypte je do pánve, přidejte opečené kousky kuřete, stáhněte plamen a pod pokličkou asi 15 minut poduste.
Maso i žampiony vyndejte děrovanou naběračkou z pánve a připravte v ní omáčku. Do pánve vlijte smetanu, prohřejte ji, přisypte sýr a nechte ho rozpustit. Vařte tak dlouho, až bude mít omáčka konzistenci, jakou máte rádi. Vmíchejte kuře s houbami, ozdobte tymiánem a podávejte – třeba s bramborovými kroketami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí maso s houbami

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (50)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g kuřecích prsou
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
8–10 drobných žampionů, rozpůlených
1 stroužek česneku, prolisovaný
250 ml suchého bílého vína nebo
kuřecího vývaru
3 snítky čerstvého tymiánu
200 ml smetany ke šlehání
75 g strouhaného sýra, například Asiago

Jak na to?

Kuřecí prsa naklepejte paličkou na maso a nakrájejte je na sousta. Mouku osolte a opepřete a obalte v ní kousky kuřete. V hlubší pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a lžíci oleje a osmahněte maso dozlatova ze všech stran. Dejte zatím stranou.
Do pánve přilijte druhou lžíci oleje a opékejte na něm žampiony. Až začnou hnědnout, přidejte česnek, necelou minutu míchejte a zalijte bílým vínem nebo kuřecím vývarem. Vařečkou odškrabujte připečené kousky ze dna pánve – dodají omáčce lahodnou chuť. Ze snítek tymiánu odrhněte lístky a vsypte je do pánve, přidejte opečené kousky kuřete, stáhněte plamen a pod pokličkou asi 15 minut poduste.
Maso i žampiony vyndejte děrovanou naběračkou z pánve a připravte v ní omáčku. Do pánve vlijte smetanu, prohřejte ji, přisypte sýr a nechte ho rozpustit. Vařte tak dlouho, až bude mít omáčka konzistenci, jakou máte rádi. Vmíchejte kuře s houbami, ozdobte tymiánem a podávejte – třeba s bramborovými kroketami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty