×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsních a stehenních řízků
Sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky tymiánu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka slepičího bujonu
300 g krájených žampionů
1 menší cuketa
½ lžičky drceného kmínu
150 ml smetany
1 lžíce plnotučné dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsní a stehenní řízky naklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte cibulku a vmíchejte maso. Přidejte tymián, sladkou papriku a orestujte. Podlijte 150 ml vroucí vody, vložte bujon, promíchejte a duste doměkka. V další pánvi orestujte žampiony a na malé kostky nakrájenou a oloupanou cuketu, přisypte kmín, osolte a opepřete. Chvíli poduste a přidejte k masu. Vlijte smetanu, ochuťte hořčicí, dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a pár minut povařte. Podávejte s těstovinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Tip týdne
Průměrné hodnocení 3 (5)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsních a stehenních řízků
Sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky tymiánu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka slepičího bujonu
300 g krájených žampionů
1 menší cuketa
½ lžičky drceného kmínu
150 ml smetany
1 lžíce plnotučné dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsní a stehenní řízky naklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte cibulku a vmíchejte maso. Přidejte tymián, sladkou papriku a orestujte. Podlijte 150 ml vroucí vody, vložte bujon, promíchejte a duste doměkka. V další pánvi orestujte žampiony a na malé kostky nakrájenou a oloupanou cuketu, přisypte kmín, osolte a opepřete. Chvíli poduste a přidejte k masu. Vlijte smetanu, ochuťte hořčicí, dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a pár minut povařte. Podávejte s těstovinami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty