×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsních a stehenních řízků
Sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky tymiánu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka slepičího bujonu
300 g krájených žampionů
1 menší cuketa
½ lžičky drceného kmínu
150 ml smetany
1 lžíce plnotučné dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsní a stehenní řízky naklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte cibulku a vmíchejte maso. Přidejte tymián, sladkou papriku a orestujte. Podlijte 150 ml vroucí vody, vložte bujon, promíchejte a duste doměkka. V další pánvi orestujte žampiony a na malé kostky nakrájenou a oloupanou cuketu, přisypte kmín, osolte a opepřete. Chvíli poduste a přidejte k masu. Vlijte smetanu, ochuťte hořčicí, dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a pár minut povařte. Podávejte s těstovinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Tip týdne
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsních a stehenních řízků
Sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky tymiánu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka slepičího bujonu
300 g krájených žampionů
1 menší cuketa
½ lžičky drceného kmínu
150 ml smetany
1 lžíce plnotučné dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsní a stehenní řízky naklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte cibulku a vmíchejte maso. Přidejte tymián, sladkou papriku a orestujte. Podlijte 150 ml vroucí vody, vložte bujon, promíchejte a duste doměkka. V další pánvi orestujte žampiony a na malé kostky nakrájenou a oloupanou cuketu, přisypte kmín, osolte a opepřete. Chvíli poduste a přidejte k masu. Vlijte smetanu, ochuťte hořčicí, dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a pár minut povařte. Podávejte s těstovinami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty