×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsních a stehenních řízků
Sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky tymiánu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka slepičího bujonu
300 g krájených žampionů
1 menší cuketa
½ lžičky drceného kmínu
150 ml smetany
1 lžíce plnotučné dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsní a stehenní řízky naklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte cibulku a vmíchejte maso. Přidejte tymián, sladkou papriku a orestujte. Podlijte 150 ml vroucí vody, vložte bujon, promíchejte a duste doměkka. V další pánvi orestujte žampiony a na malé kostky nakrájenou a oloupanou cuketu, přisypte kmín, osolte a opepřete. Chvíli poduste a přidejte k masu. Vlijte smetanu, ochuťte hořčicí, dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a pár minut povařte. Podávejte s těstovinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí maso s cuketou a těstovinami

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Tip týdne , Tymián
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsních a stehenních řízků
Sůl, pepř
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky tymiánu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka slepičího bujonu
300 g krájených žampionů
1 menší cuketa
½ lžičky drceného kmínu
150 ml smetany
1 lžíce plnotučné dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsní a stehenní řízky naklepejte, nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Na oleji zpěňte cibulku a vmíchejte maso. Přidejte tymián, sladkou papriku a orestujte. Podlijte 150 ml vroucí vody, vložte bujon, promíchejte a duste doměkka. V další pánvi orestujte žampiony a na malé kostky nakrájenou a oloupanou cuketu, přisypte kmín, osolte a opepřete. Chvíli poduste a přidejte k masu. Vlijte smetanu, ochuťte hořčicí, dle potřeby zahustěte moukou rozmíchanou v troše studené vody a pár minut povařte. Podávejte s těstovinami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty