×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí maso na medu v troubě

Inspirujte se podobnými recepty

Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...

Kuřecí maso na medu v troubě

Co budete potřebovat

6 kuřecích horních stehen
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
300 g červené cibule, na 1cm plátky
1 červená paprika, zbavená semínek, nakrájená na tenká kolečka
1 lžíce medu BASIC
500 g brambor, na tenké plátky
½ lžičky kmínu BASIC
500 ml drůbežího vývaru BASIC
1 snítka rozmarýnu

Jak na to?

Kuřecí stehna z obou stran osolte a opepřete. Pak je na pánvi z obou stran opečte na oleji. Vyndejte je a nechte stranou. Předehřejte troubu na 220 °C. Do pánve přidejte cibuli a papriku, chvilku opékejte. Přidejte med, brambory a kmín. Zalijte vývarem, nechte 2–3 minuty povařit. Zeleninu a maso přendejte do zapékací mísy a přidejte rozmarýn. Pečte v troubě asi 15 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí maso na medu v troubě

Hlavní chod Snadné Vánoce Pečení Rozmarýn Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 5 (12)

Co budete potřebovat

6 kuřecích horních stehen
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
300 g červené cibule, na 1cm plátky
1 červená paprika, zbavená semínek, nakrájená na tenká kolečka
1 lžíce medu BASIC
500 g brambor, na tenké plátky
½ lžičky kmínu BASIC
500 ml drůbežího vývaru BASIC
1 snítka rozmarýnu

Jak na to?

Kuřecí stehna z obou stran osolte a opepřete. Pak je na pánvi z obou stran opečte na oleji. Vyndejte je a nechte stranou. Předehřejte troubu na 220 °C. Do pánve přidejte cibuli a papriku, chvilku opékejte. Přidejte med, brambory a kmín. Zalijte vývarem, nechte 2–3 minuty povařit. Zeleninu a maso přendejte do zapékací mísy a přidejte rozmarýn. Pečte v troubě asi 15 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...

Inspirujte se podobnými recepty