×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřecí kung pao

Další recepty a články

Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s...
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Vepřové po sečuánsku
Vepřové po sečuánsku
Vepřové po sečuánsku
Vepřové po sečuánsku
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Kuře na kumkvátech...
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Ostrá rýže s krevetami
Ostrá rýže s...
Ostrá rýže s krevetami
Ostrá rýže s krevetami

Kuřecí kung pao

Co budete potřebovat

3 lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody
450 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
1–2 lžičky octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná našikmo
1 stroužek česneku
100–120 g arašídů (nesolených)
600 g vařené rýže k podávání

Jak na to?

Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.
Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.
Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí kung pao

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (162)

Co budete potřebovat

3 lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody
450 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
1–2 lžičky octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná našikmo
1 stroužek česneku
100–120 g arašídů (nesolených)
600 g vařené rýže k podávání

Jak na to?

Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.
Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.
Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Thajské kari s jasmínovou rýží
Vepřové po sečuánsku
Vepřové po sečuánsku
Vepřové po sečuánsku
Vepřové po sečuánsku
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Kuře na kumkvátech se smaženou...
Ostrá rýže s krevetami
Ostrá rýže s krevetami
Ostrá rýže s krevetami
Ostrá rýže s krevetami

Inspirujte se podobnými recepty