×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí kung pao
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Asijská ,

Kuřecí kung pao

Co budu potřebovat

3 lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody
450 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
1–2 lžičky octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
4 jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná našikmo
1 stroužek česneku
100–120 g arašídů (nesolených)
600 g vařené rýže k podávání

Jak na to?

Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.
Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.
Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou

    Chuťovky 30 minut
  • Pečená mořská ryba s pomerančovou marinádou

    Hlavní chod 60 minut
  • Losos na jasmínové rýži

    Hlavní chod 30 minut