Kuřecí kung pao
Ingredience
3 | lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké |
3 | lžíce sójové omáčky |
3 | lžíce olivového oleje |
2 | lžíce solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody |
450 g | kuřecích prsou, nakrájených na nudličky |
1–2 | lžičky octa |
2 | lžičky tmavého třtinového cukru |
4 | jarní cibulky, nakrájené na třetiny a pak každá tence nasekaná našikmo |
1 | stroužek česneku |
100–120 g | arašídů (nesolených) |
600 g | vařené rýže k podávání |
Postup přípravy
Nejprve se pusťte do marinády: smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu. Do marinády naložte kuřecí maso tak, aby se v ní obalily všechny kousky. Přiklopené dejte na půl hodiny do ledničky.
Mezitím udělejte omáčku, v malé míse smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl, přidejte ocet a třtinový cukr. Poté vmíchejte i jarní cibulky, nožem rozmělněný česnek a arašídy.
Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku. Nechte zhoustnout. Podávejte s rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY