×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuřecí kostky na zelenině

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuřecí kostky na zelenině

Co budete potřebovat

20 g másla
500 g kuřecích prsou s kostí AQ
2 pikantní klobásy
2 zelené papriky
2 řapíky celeru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička pepře
4 hrsti mražené kukuřice AQ
500 ml slepičího vývaru AQ
1–2 jarní cibulky

Jak na to?

Polovinu másla rozpalte v hrnci a opečte na něm kousky masa. Vyndejte je na talíř a do pánve dejte kousky klobásy a asi 3 minuty je opékejte. Vyndejte na talíř ke kuřecímu masu. Naopak do pánve dejte zbytek másla, vsypte kousky papriky i celer a opékejte asi 2 minuty, dokud nezačne zelenina měknout. Vmíchejte mouku, protlak a pepř a opékejte asi 1 minutu. Poté dejte do hrnce kukuřici a vývar, vraťte kuřecí maso i klobásu a 15 minut vše vařte. Podávejte posypané cibulkou.
Tip - Nejlepší je udělat pokrm den předem a nechat uležet, aby se dokonale propojily chutě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřecí kostky na zelenině

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

20 g másla
500 g kuřecích prsou s kostí AQ
2 pikantní klobásy
2 zelené papriky
2 řapíky celeru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička pepře
4 hrsti mražené kukuřice AQ
500 ml slepičího vývaru AQ
1–2 jarní cibulky

Jak na to?

Polovinu másla rozpalte v hrnci a opečte na něm kousky masa. Vyndejte je na talíř a do pánve dejte kousky klobásy a asi 3 minuty je opékejte. Vyndejte na talíř ke kuřecímu masu. Naopak do pánve dejte zbytek másla, vsypte kousky papriky i celer a opékejte asi 2 minuty, dokud nezačne zelenina měknout. Vmíchejte mouku, protlak a pepř a opékejte asi 1 minutu. Poté dejte do hrnce kukuřici a vývar, vraťte kuřecí maso i klobásu a 15 minut vše vařte. Podávejte posypané cibulkou.
Tip - Nejlepší je udělat pokrm den předem a nechat uležet, aby se dokonale propojily chutě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty