Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 řecký jogurt
4 stroužky česneku NP Bio
3 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce olivového oleje NP Bio
½ citronu NP Bio
4 snítky čerstvého koriandru
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky uzené papriky
1 ½ lžičky mleté sušené cibule
½ lžičky mletého pepře
1 ½ lžičky soli
¼ lžičky kurkumy
¼ lžičky chilli vloček
¼ lžičky mleté skořice
1 kg kuřecích prsních řízků NP Bio
1 římský salát
250 g cherry rajčat NP Bio
1 lžička balzamikového octa
1 hrst čerstvé petržele
1 balení pita chlebů
2 balení trio hummusů NP Healthy life
1 granátové jablko

Postup přípravy

1. Připravte marinádu. Ve větší misce smíchejte řecký jogurt, oloupaný a prolisovaný česnek, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, vymačkanou šťávu z citronu, nasekané lístky ze 3 snítek koriandru, mletý kmín a papriku, mletou sušenou cibuli, pepř, sůl, kurkumu, chilli vločky a skořici. Vše společně promíchejte a pak přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kostky. Důkladně promíchejte. Nechte marinovat v lednici 4–24 hodin.

2. Kostky kuřecího masa napíchněte na špejle předem namočené do vody. Kebaby položte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 1 lžící olivového oleje a pečte v troubě 20 minut. Pak zapněte funkci gril a pokračujte 5 minut v pečení. Kebaby v troubě kontrolujte, aby se nespálily.

3. Mezitím si připravte salát. Salátové listy překrájejte, přidejte nakrájená cherry rajčata a zakápněte podle chuti zbylým olivovým olejem a balzamikem. Posypte nasekanou petrželí a promíchejte.

4. Pita chleby dejte rozpéct na posledních několik minut do trouby a servírujte s hummusem, salátem a kuřecími kebaby, posypané pro ozdobu semínky granátového jablka a nasekaným zbylým koriandrem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty