
Kuřecí kebab s triem hummusů
Ingredience
1 | řecký jogurt |
4 | stroužky česneku NP Bio |
3 | lžíce rajčatového protlaku |
4 | lžíce olivového oleje NP Bio |
½ | citronu NP Bio |
4 | snítky čerstvého koriandru |
2 | lžičky mletého kmínu |
2 | lžičky uzené papriky |
1 ½ | lžičky mleté sušené cibule |
½ | lžičky mletého pepře |
1 ½ | lžičky soli |
¼ | lžičky kurkumy |
¼ | lžičky chilli vloček |
¼ | lžičky mleté skořice |
1 kg | kuřecích prsních řízků NP Bio |
1 | římský salát |
250 g | cherry rajčat NP Bio |
1 | lžička balzamikového octa |
1 | hrst čerstvé petržele |
1 | balení pita chlebů |
2 | balení trio hummusů NP Healthy life |
1 | granátové jablko |
Postup přípravy
1. Připravte marinádu. Ve větší misce smíchejte řecký jogurt, oloupaný a prolisovaný česnek, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, vymačkanou šťávu z citronu, nasekané lístky ze 3 snítek koriandru, mletý kmín a papriku, mletou sušenou cibuli, pepř, sůl, kurkumu, chilli vločky a skořici. Vše společně promíchejte a pak přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kostky. Důkladně promíchejte. Nechte marinovat v lednici 4–24 hodin.
2. Kostky kuřecího masa napíchněte na špejle předem namočené do vody. Kebaby položte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte 1 lžící olivového oleje a pečte v troubě 20 minut. Pak zapněte funkci gril a pokračujte 5 minut v pečení. Kebaby v troubě kontrolujte, aby se nespálily.
3. Mezitím si připravte salát. Salátové listy překrájejte, přidejte nakrájená cherry rajčata a zakápněte podle chuti zbylým olivovým olejem a balzamikem. Posypte nasekanou petrželí a promíchejte.
4. Pita chleby dejte rozpéct na posledních několik minut do trouby a servírujte s hummusem, salátem a kuřecími kebaby, posypané pro ozdobu semínky granátového jablka a nasekaným zbylým koriandrem.