Kuřecí filety na medu s kari rýží
Ingredience
600–800 g | kuřecích prsou a stehenních řízků Mix, očištěných, na kousky |
1 | limeta – šťáva |
100 ml | ananasového džusu |
40 ml | sezamového oleje |
3 | lžíce medu |
1 | lžička soli + špetka do rýže |
1 | lžička červené mleté papriky |
200 g | rýže basmati (nebo 2 sáčky) |
1 | lžička žlutého kari |
2 | hřebíčky |
Hrst rozinek sultánek, spařených | |
1 | jarní cibulka, na kolečka |
Lístky čerstvého koriandru | |
Bílé víno k podávání |
Postup přípravy
Maso naložte do marinády z limetové šťávy, ananasového džusu, sezamového oleje, medu, soli a červené papriky.
Rýži uvařte dle návodu na obalu, do vody však přidejte kari, hřebíček a sůl. Rozinky přidejte do rýže po scezení.
Rozpalte pánev na střední plamen a kousky masa v ní osmahněte asi 5 minut z každé strany. Podávejte s rýží, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY