
Kuřecí čtvrtky marinované v podmáslí

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Kuřecí čtvrtky 4 ks
- Chilli mleté 1 člž
- Pepř
- Česnek 3 strouž.
- Podmáslí 500 ml
- Sůl
- Cukr třtinový 1 člž
- Cibulka jarní
- Chilli paprička
- Kuřecí čtvrtky 4 ks
- Chilli mleté 1 člž
- Pepř
- Česnek 3 strouž.
- Podmáslí 500 ml
- Sůl
- Cukr třtinový 1 člž
- Cibulka jarní
- Chilli paprička
Příprava
- 1Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a buď je nechte v celku, nebo naporcujte na menší díly – jak je vám příjemné.
- 2Maso ze všech stran osolte a opepřete a dejte do hlubší zapékací mísy. Podmáslí promíchejte s rozmělněným česnekem, chilli a cukrem, marinádou přelijte kuře.
- 3Dejte na 24 hodin do chladničky, pak vyndejte, nechte dojít pokojové teploty a poté pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Podávejte ozdobené kolečky jarní cibulky a chilli papričky.
- 1Kuřecí čtvrtky omyjte, osušte a buď je nechte v celku, nebo naporcujte na menší díly – jak je vám příjemné.
- 2Maso ze všech stran osolte a opepřete a dejte do hlubší zapékací mísy. Podmáslí promíchejte s rozmělněným česnekem, chilli a cukrem, marinádou přelijte kuře.
- 3Dejte na 24 hodin do chladničky, pak vyndejte, nechte dojít pokojové teploty a poté pečte 25–30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Podávejte ozdobené kolečky jarní cibulky a chilli papričky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.