Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 stroužky česneku, nasekané
5 cm dlouhý kousek zázvoru, nastrouhaný
1 červená chilli paprička, zbavená semeníku a nasekaná najemno
2 lžíce sójové omáčky AQ
2 lžíce rajčatového pyré
2 kuřecí prsa AQ, nakrájená na menší nudličky
sůl
200 g skleněných čínských nudlí
půl hlávky brokolice, rozebrané na jednotlivé růžice
3 mrkve ABio, oloupané, nasekané na nudličky
1 lžíce slunečnicového oleje AQ
300 g mungo klíčků
3 jarní cibulky, nasekané na dlouhé nudličky

Postup přípravy

1. Smíchejte česnek, zázvor, chilli, lžíci sójové omáčky a rajčatové pyré. Do marinády dejte kuřecí maso mírně osolené ze všech stran a nechte ho alespoň patnáct minut odležet.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Vhoďte do ní nudle, brokolici a mrkev a vařte čtyři minuty. Sceďte a nechte pořádně okapat. Slunečnicový olej rozpalte v pánvi wok, přidejte kuřecí maso i s marinádou, opékejte čtyři až pět minut, vsypte nudle i zeleninu, fazolové klíčky a jarní cibulky. Promíchejte, prohřejte a před podáváním ještě přidejte lžíci sójové omáčky smíchanou se dvěma lžícemi vody.

Pomohl vám recept?
23hodnocení4

Další videorecepty