
Kuřecí chow mein (cchao mien)
Ingredience
3 | stroužky česneku, nasekané |
5 cm | dlouhý kousek zázvoru, nastrouhaný |
1 | červená chilli paprička, zbavená semeníku a nasekaná najemno |
2 | lžíce sójové omáčky AQ |
2 | lžíce rajčatového pyré |
2 | kuřecí prsa AQ, nakrájená na menší nudličky |
sůl | |
200 g | skleněných čínských nudlí |
půl hlávky brokolice, rozebrané na jednotlivé růžice | |
3 | mrkve ABio, oloupané, nasekané na nudličky |
1 | lžíce slunečnicového oleje AQ |
300 g | mungo klíčků |
3 | jarní cibulky, nasekané na dlouhé nudličky |
Postup přípravy
1. Smíchejte česnek, zázvor, chilli, lžíci sójové omáčky a rajčatové pyré. Do marinády dejte kuřecí maso mírně osolené ze všech stran a nechte ho alespoň patnáct minut odležet.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Vhoďte do ní nudle, brokolici a mrkev a vařte čtyři minuty. Sceďte a nechte pořádně okapat. Slunečnicový olej rozpalte v pánvi wok, přidejte kuřecí maso i s marinádou, opékejte čtyři až pět minut, vsypte nudle i zeleninu, fazolové klíčky a jarní cibulky. Promíchejte, prohřejte a před podáváním ještě přidejte lžíci sójové omáčky smíchanou se dvěma lžícemi vody.
Pomohl vám recept?
23hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod