×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře v alobalu

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuře v alobalu

Co budete potřebovat

1 celé kuře, případně jednotlivé kusy kuřete: paličky, stehna a prsa
4–5 stroužků česneku
hladká mouka
1 lžíce sladké papriky
150 g másla
12–16 plátků anglické slaniny
chléb

Jak na to?

1. Kuře naporcujte, jednotlivé díly omyjte a osušte. Pote je důkladně ze všech stran potřete česnekem se solí.
2. Mouku nasypte do mísy a smíchejte ji s paprikou. Ve směsi obalte všechny kuřecí díly a připravte si větší archy alobalu a pečícího papíru (kolik porcí kuřete, tolik alobalových plátů a archů papíru). Na každý alobal dejte pečící papír, poté plátek másla a část anglické slaniny,
navrch porci kuřete a na něj znovu máslo i slaninu.
3. Opatrně, ale těsně zabalte, vyskládejte do pekáče a dejte na 1–1 1/2 hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte s čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře v alobalu

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 celé kuře, případně jednotlivé kusy kuřete: paličky, stehna a prsa
4–5 stroužků česneku
hladká mouka
1 lžíce sladké papriky
150 g másla
12–16 plátků anglické slaniny
chléb

Jak na to?

1. Kuře naporcujte, jednotlivé díly omyjte a osušte. Pote je důkladně ze všech stran potřete česnekem se solí.
2. Mouku nasypte do mísy a smíchejte ji s paprikou. Ve směsi obalte všechny kuřecí díly a připravte si větší archy alobalu a pečícího papíru (kolik porcí kuřete, tolik alobalových plátů a archů papíru). Na každý alobal dejte pečící papír, poté plátek másla a část anglické slaniny,
navrch porci kuřete a na něj znovu máslo i slaninu.
3. Opatrně, ale těsně zabalte, vyskládejte do pekáče a dejte na 1–1 1/2 hodiny péct do trouby předehřáté na 180 °C. Podávejte s čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty