×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
slunečnicový olej
na smažení
1 malá červená paprika, nakrájená na kousky
1 středně velká mrkev, nakrájená na tenké nudličky
2 stroužky česneku
2 lžičky jemně nasekaného zázvoru
400 g vařené jasmínové rýže k podávání
jarní cibulka na ozdobu
Na tempuru:
85 g hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžičky jemné mořské soli
200 ml perlivé minerální vody, ledové, nebo alespoň velmi dobře vychlazené
pár kostek ledu
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce sherry
1 lžíce světlejšího
třtinového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu

Jak na to?

1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Sójovou omáčku smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
2. Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
3. Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
4. Suroviny na omáčku promíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah
pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
5. Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Škola vaření Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

400 g kuřecích prsou
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
slunečnicový olej
na smažení
1 malá červená paprika, nakrájená na kousky
1 středně velká mrkev, nakrájená na tenké nudličky
2 stroužky česneku
2 lžičky jemně nasekaného zázvoru
400 g vařené jasmínové rýže k podávání
jarní cibulka na ozdobu
Na tempuru:
85 g hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžičky jemné mořské soli
200 ml perlivé minerální vody, ledové, nebo alespoň velmi dobře vychlazené
pár kostek ledu
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce sherry
1 lžíce světlejšího
třtinového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu

Jak na to?

1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Sójovou omáčku smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
2. Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
3. Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
4. Suroviny na omáčku promíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah
pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
5. Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty