Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Snadné Hlavní chod Magazín 2/2012
Snadné Hlavní chod Magazín 2/2012

Ingredience

400 g kuřecích prsou
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového oleje
slunečnicový olej
na smažení
1 malá červená paprika, nakrájená na kousky
1 středně velká mrkev, nakrájená na tenké nudličky
2 stroužky česneku
2 lžičky jemně nasekaného zázvoru
400 g vařené jasmínové rýže k podávání
jarní cibulka na ozdobu
Na tempuru:
85 g hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžičky jemné mořské soli
200 ml perlivé minerální vody, ledové, nebo alespoň velmi dobře vychlazené
pár kostek ledu
Na omáčku:
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce sherry
1 lžíce světlejšího
třtinového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Sójovou omáčku smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
2. Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
3. Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
4. Suroviny na omáčku promíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah
pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
5. Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.

Pomohl vám recept?
17hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky