×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s pikantním rýžovým salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuře s pikantním rýžovým salátem

Co budete potřebovat

1 kuře chlazené
sůl
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce rostlinného oleje
1 hrnek rýže Lagris
1 stroužek česneku – prolisovaného
1 lžička čerstvého zázvoru – nastrouhaného
½ chilli papričky, nasekané
3 hrnky vody
150 g nakládaného hrášku
1 snítka čerstvých lístků koriandru, nasekaných
2 snítky čerstvé máty, nasekané
Zálivka
2 lžičky citronové šťávy
50 ml olivového oleje
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 špetky soli

Jak na to?

Kuře osolte zvenku i zevnitř. Na roštu pečte (aby se kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180–200 °C. Výpek nechte kapat do pekáče pod kuřetem. Zvyšte teplotu na 200–250 °C a pečte dalších 30 minut, přelévejte výpekem a vodou. Kuře vyndejte a celé pomažte paprikou v oleji. Vraťte ještě na 15 minut do trouby. Promíchejte ingredience na zálivku. V hrnci rozehřejte olej, přidejte rýži, česnek, zázvor, chilli a minutu opékejte.

Zalijte vodou, jemně osolte a vařte 10–15 minut doměkka. Hotovou rýži promíchejte se zálivkou, hráškem a bylinkami. Kuře podávejte s rýžovým salátem, BBQ omáčkou a vínem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s pikantním rýžovým salátem

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

1 kuře chlazené
sůl
1 lžíce sladké papriky
3 lžíce rostlinného oleje
1 hrnek rýže Lagris
1 stroužek česneku – prolisovaného
1 lžička čerstvého zázvoru – nastrouhaného
½ chilli papričky, nasekané
3 hrnky vody
150 g nakládaného hrášku
1 snítka čerstvých lístků koriandru, nasekaných
2 snítky čerstvé máty, nasekané
Zálivka
2 lžičky citronové šťávy
50 ml olivového oleje
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 špetky soli

Jak na to?

Kuře osolte zvenku i zevnitř. Na roštu pečte (aby se kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180–200 °C. Výpek nechte kapat do pekáče pod kuřetem. Zvyšte teplotu na 200–250 °C a pečte dalších 30 minut, přelévejte výpekem a vodou. Kuře vyndejte a celé pomažte paprikou v oleji. Vraťte ještě na 15 minut do trouby. Promíchejte ingredience na zálivku. V hrnci rozehřejte olej, přidejte rýži, česnek, zázvor, chilli a minutu opékejte.

Zalijte vodou, jemně osolte a vařte 10–15 minut doměkka. Hotovou rýži promíchejte se zálivkou, hráškem a bylinkami. Kuře podávejte s rýžovým salátem, BBQ omáčkou a vínem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty