Kuře s pikantním rýžovým salátem
Ingredience
1 | kuře chlazené |
sůl | |
1 | lžíce sladké papriky |
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | hrnek rýže Lagris |
1 | stroužek česneku – prolisovaného |
1 | lžička čerstvého zázvoru – nastrouhaného |
½ | chilli papričky, nasekané |
3 | hrnky vody |
150 g | nakládaného hrášku |
1 | snítka čerstvých lístků koriandru, nasekaných |
2 | snítky čerstvé máty, nasekané |
Zálivka | |
2 | lžičky citronové šťávy |
50 ml | olivového oleje |
1 | lžička jemně strouhané citronové kůry |
2 | špetky soli |
Postup přípravy
Kuře osolte zvenku i zevnitř. Na roštu pečte (aby se kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180–200 °C. Výpek nechte kapat do pekáče pod kuřetem. Zvyšte teplotu na 200–250 °C a pečte dalších 30 minut, přelévejte výpekem a vodou. Kuře vyndejte a celé pomažte paprikou v oleji. Vraťte ještě na 15 minut do trouby. Promíchejte ingredience na zálivku. V hrnci rozehřejte olej, přidejte rýži, česnek, zázvor, chilli a minutu opékejte.
Zalijte vodou, jemně osolte a vařte 10–15 minut doměkka. Hotovou rýži promíchejte se zálivkou, hráškem a bylinkami. Kuře podávejte s rýžovým salátem, BBQ omáčkou a vínem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY