×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Co budete potřebovat

3 střední mrkve
1 malý celer
2 střední petržele nebo pastináky
1 větší cibule
4 kuřecí čtvrtky nebo 1 celé kuře
sůl
100 g másla
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
a černého pepře
odrhnuté lístky ze snítky tymiánu
1 litr drůbežího vývaru nebo vody
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte. Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar. Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte; podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

3 střední mrkve
1 malý celer
2 střední petržele nebo pastináky
1 větší cibule
4 kuřecí čtvrtky nebo 1 celé kuře
sůl
100 g másla
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
a černého pepře
odrhnuté lístky ze snítky tymiánu
1 litr drůbežího vývaru nebo vody
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte. Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar. Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte; podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat