×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Co budete potřebovat

3 střední mrkve
1 malý celer
2 střední petržele nebo pastináky
1 větší cibule
4 kuřecí čtvrtky nebo 1 celé kuře
sůl
100 g másla
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
a černého pepře
odrhnuté lístky ze snítky tymiánu
1 litr drůbežího vývaru nebo vody
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte. Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar. Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte; podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s omáčkou z kořenové zeleniny

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (19)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

3 střední mrkve
1 malý celer
2 střední petržele nebo pastináky
1 větší cibule
4 kuřecí čtvrtky nebo 1 celé kuře
sůl
100 g másla
3 bobkové listy
po 5 kuličkách nového koření
a černého pepře
odrhnuté lístky ze snítky tymiánu
1 litr drůbežího vývaru nebo vody
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Kuře důkladně osolte. Zeleninu vsypte do pekáče, položte na ni kuře a poklaďte ho kousky másla. Kolem poházejte bobkové listy, bylinky a koření, vlijte ⅔ vývaru a dejte do trouby. Pečte 1 hodinu, kuře přelévejte, případně dolijte vývar. Jakmile je kuře zlaté a propečené, vyndejte ho z pekáče a uchovejte v teple.
Odstraňte kuličky koření a bobkové listy a upečenou zeleninu propasírujte nebo rozmixujte; podle potřeby omáčku nařeďte horkým vývarem. Maso rozdělte na talíře a podávejte s omáčkou a bramborovými noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty